Broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei | Foodaholic.nl

Broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei

Nu we veel thuis zitten probeer ik, nog meer dan anders, van iedere lunch een feestje te maken. Zo ontstond ook dit broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei. Toen ik het hier met manlief over had was ik zelf nog niet zo enthousiast, maar het resultaat was verbazingwekkend goed en dus deel ik het recept graag met jullie.

Het is om de eieren te verkruimelen wel nodig dat je ze doorkookt. Ik kook ze zelf dan altijd 8 minuten, dan zijn ze prima om te verkruimelen. Kan je geen goede chorizo vinden kan je ook salami of peperoni gebruiken. Daar is het vast ook heel lekker mee.

Broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei – voor 2 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 2 afbakbroodjes (wij gebruikten bollen)

  • 8 plakken chorizo

  • 2 eetlepels naturel zuivelspread (light)

  • 2 eieren

  • veldsla

Zo maak je het:

  • Bak de broodjes af zoals op de verpakking aangegeven. Bak ondertussen de plakjes chorizo in een koekenpan. Als de chorizo is gebakken leg je ze op een bordje met keukenpapier om uit te lekken.
  • Kook ondertussen ook de eieren gaar. Ik kook ze zelf 8 minuten, omdat ze wel verkruimeld moeten worden.
  • Als de broodjes uit de oven zijn snijd je ze open. Smeer ze in met de zuivelspread en doe er wat veldsla naar smaak op. Leg er dan 4 plakjes chorizo op en verkruimel er 1 ei over.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een ander broodje? Deze uit de oven met ham, kaas en ananas is ook super lekker.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Broodje gebakken chorizo met verkruimelde ei - Pinterest | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.