Appeltaart | Foodaholic.nl

Appeltaart

Nou, waar ik pas toch eens achterkwam? Ik heb nog geen eens een recept voor appeltaart op Foodaholic.nl staan en dat terwijl ik er altijd vanuit ging dat die er gewoon op stond. Tijd dus om eindelijk eens een recept voor appeltaart met jullie te delen. Zelfgemaakt is het tenslotte het allerlekkerst!

Appeltaart | Foodaholic.nl

Voor 1 taart

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zachte boter (plus extra voor het invetten)
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 0,50 theelepel kaneel (gemalen)
  • 300 gram witte bloem
  • mespuntje zout
  • 2 eieren, 1 om te bestrijken en 1 voor in het deeg
  • paneermeel voor het bestuiven
  • 100 gram rozijnen
  • rum
  • 8 stuks goudreinet appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 theelepels kaneel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
  3. Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker en kaneel. Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
  4. Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
  5. Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee. Verdeel de paneermeel over de bodem.
  6. Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.
  7. Wel de rozijnen in wat water. Schil de appels en snijd in partjes. Zeef de rozijnen.
  8. Meng de appelpartjes met de gewelde rozijnen, suiker, vanillesuiker en kaneel. Schep de vulling in de taartvorm.
  9. Rol het resterende deeg in reepjes en bedek de bovenkant van de taart in ruitjes hiermee. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
  10. Bak de appeltaart in circa 60 minuten gaar. Laat hem daarna afkoelen.

Geniet ervan!

Appeltaart | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*