Favorieten van april, mei, juni en juli - omslag

Favorieten van april, mei, juni en juli

Oeps, zoals jullie misschien al wel een beetje gemerkt hadden had Foodaholic.nl afgelopen maanden niet helemaal mijn prioriteit. Daar zal ik verder niet teveel over uitwijken, maar bij deze alsnog mijn favorieten van april, mei, juni en juli. Veel plezier met lezen! Het is wel een hele lange lijst, vooral het stuk over eten, maar hopelijk vind je er leuke tips tussen.

Eten

Ik moest een aantal keer richting Arnhem voor mijn werk en dus besloot ik er steeds op tijd heen te gaan zodat ik daar eerst kon ontbijten. De laatste keer besloot ik te ontbijten bij Walt. Wat een fijn ontbijt was dat. De croissant wordt vers afgebakken, alles is super vers. Ik ga zeker nog eens terug! 

Samen met mijn ouders en zwager waren we aan het rondrijden in Rotterdam en omgeving. Alle plekjes langs waar pap herinneringen aan heeft. Tijdens onze rit besloten we ook even in Ouderkerk  een gebakje te halen bij Luux by De Berekuil. Ik ging voor gebakje “MARA”. Een gebakje van heerlijke vanillemousse met limoen zestes en aardbeien/ rabarbercompote op een sloffenbodem met citroen amandelspijs.

In deze periode heb ik 2 keer taart gegeten bij de Wagenschuur. Een heerlijk plekje hier vlakbij. Na een wandeling in het bos nam ik er de eerste keer pistachecake met frambozen en de tweede keer kwarktaart. Deze taarten waren beide afkomstig van Jorisbrood. 

Uiteten bij Bei Mutti moet je doen als je van lekkere schnitzels houdt die rechtstreeks uit Oostenrijk komen. Het is echt een lekker plekje met gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Niks sjieks, gewoon lekker en heel goed te betalen. Ik had geen voorgerecht, maar ging als hoofdgerecht voor de wienerschnitzel met cranberry compote en als nagerecht voor apfelstrudel. Zo lekker! 

Als wij naar de opticien gaan moeten we altijd even richting Rhenen. We besloten deze keer aangezien we een vroege afspraak hadden lekker te gaan ontbijten bij Bakker Brasserie van Toor. Ik nam een flinke stapel pancakes. Ik zeg kijk naar de foto… Zo wil je iedere dag wel beginnen hé? 

Lunchen bij Jorisbrood stond al langer om mijn to do lijstje. Samen met mam ging ik die kant op. We besloten voor een tosti met Remekerkaas (als je gek bent op kaas moet je die sowieso eens proberen) en ham te gaan. Echt super lekker en vers. Op het bord lag ook nog een heerlijke salade van rucola, zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel. 

Samen met de familie gingen wij een weekendje richting Vaals. Van veel van mijn volgers kreeg ik het bericht dat ik zeker even langs Peter Lemmens moest gaan voor gebak en dat was een hele goed tip, want.. oef dat was mij een partijtje lekker! Ik ging voor een schuimvlaatje oftewel een heerlijke vlaaibodem met daarop verse aardbeien, slagroom en meringue, Ik kan je zeggen.. Die wil je proeven! 

Spaghetti ijs heb ik dus leuke herinneringen aan van onze vakanties in Oostenrijk. We wisten dat de ijssalon in Vaals dat ook had, dus gingen we daar gezellig heen. Het is slagroom met daarop vanille-ijs in spaghettislierten, aardbeiensaus en witte chocoladeschaafsel. Mocht je het tegenkom is het echt heel lekker om eens te proberen. 

Samen met mijn zus en neefje belandde ik bij Blik en Burgers in Zeist. Het is een restaurant met een heerlijke buitenspeeltuin/ De kaart is niet heel groot, maar wel heel lekker. Ik wilde eigenlijk de cheesecake nemen, maar besloot uiteindelijk toch maar voor een broodje kaas te gaan en ik kan je zeggen. Die was heel goed! 

In Veenendaal zijn wij regelmatig te vinden. Piretti delicatessen hadden we al een aantal keer gezien, maar we waren er nog nooit geweest. We wilden in eerste instantie een broodje meenemen, maar besloten er toch even lekker te gaan zitten. Nik ging voor het broodje van de week; een broodje met truffelsalami, truffelmayonaise en Pecorino. Ik ging voor het broodje parmaham. 

Nick en ik gingen een dagje naar Den Bosch. Daar kwamen we bij Momade cupcakes, een zaakje waar je zeker even wat lekkers moet halen als je in Den Bosch bent. Wij vonden vooral de appel mascarpone cupcake erg lekker, maar ze hebben nog heel veel andere smaken die we ook zeker eens willen proberen.

Om aan te trekken

Deze vrolijke jurk van Y.A.S. is echt een favoriet in mijn kast. Buiten dat hij super lekker zit, is het ook echt een jurk met zo’n gezellig printje. Als ik deze jurk aan heb weet ik eigenlijk zeker dat iemand er iets van zegt. Super grappig is dat. 

Nog een item van Y.A.S. is dit mouwloze blousje. Ik vind het zo’n leuk model. Ik hou van net wat andere mouwtjes en dat is hierbij zeker het geval. 

Om te lezen

Deze maand heb ik 3 boeken tips. Ze komen allemaal uit hetzelfde genre. Het zijn namelijk boeken over de tweede wereldoorlog, maar ondanks dat zijn het stuk voor stuk aanraders. Sterren in de schemering, Licht in het duister en Het meisje achter het prikkeldraad zou ik je dus zeker aanraden om te lezen.

In mijn nieuwste blog voor Wehkamp schrijf ik over de leukste vakantie outfits voor ieder moment. Wat doe ik bijvoorbeeld aan als ik even lekker een dag niks doe? En wat als ik juist een dag weg ga? Je leest het in deze post. Ook verscheen er nog een blog over lekker buiten eten en mijn favoriete outfits voor naar het terras.

Om te kijken

Van Dertigers is nu het laatste seizoen bezig en wat een heerlijke serie is dat toch! Je volgt het leven (in een serie) van allemaal dertigers. Herkenbare situaties dus soms! Echt zo’n serie die je heel makkelijk wegkijkt. Jammer dat het het laatste seizoen is! 

New Amsterdam is alweer het laatste seizoen van verschenen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van de ziekenhuis series ben, maar bij deze vloog ik altijd door de serie heen. Ze pakken ook de dingen die spelen in maatschappij aan en dat maakt de serie zo goed! Echt jammer dat het er nu op zit.

Queen Charlotte is een spin off  van de serie Bridgerton. Je neemt nu een kijkje in het leven van Queen Charlotte en hoe haar leven is verlopen. Mooi gemaakt en kijkt makkelijk weg. 

In de serie “A small light” op Disney+ wordt je meegenomen in het verhaal van Miep Gies. De vrouw die onder andere Anne Frank en haar familie heeft geholpen met onderduiken in het achterhuis. Een goed gemaakte, ontroerende serie. Je blijft er echt naar kijken!

In De streken van van Boven neemt Yvette van Boven je mee in haar zoektocht naar de oorsprong en de toekomst van Nederlandse gerechten. Echt heel leuk en interessant om te kijken!

Om te luisten

De poscast vroumibo is de podcast die je meeneemt in de gesprekken van Iris Enthoven, Sophie Milzink en Nina Warink. Meestal erg leuk om naar te luisteren en ik ben er vrij vaak hardop bij aan het lachen. 

Hopelijk heb je het weer met veel plezier gelezen! Vanaf nu zal ik weer wat meer actief zijn hier.

Liefs, Daniëlle

Reacties zijn gesloten.