Speculoos tiramisu | Foodaholic.nl

Speculoos tiramisu

Zo, het is even geleden dat er een blog online kwam, maar tadaa.. daar ben ik weer en wel gelijk met een heel lekker recept, namelijk Speculoos tiramisu.

Ik maakte het zelf een tijdje terug met een aantal leerlingen op school en dat was een groot succes, daarom dacht ik “Hé dat recept werk ik even uit en is leuk voor Foodaholic”. Het is dus ook goed met kinderen te maken. Het is eigenlijk zo klaar en het ideale bij tiramisu vind ik altijd dat je het lekker al even van tevoren kan maken. 

Maak de tiramisu lekker als dessert of neem er een beetje van bij de koffie, thee of limonade, want ik kan je vertellen.. ook dan smaakt het erg goed!

Speculoos tiramisu – voor 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 250 gram mascarpone

  • 250 gram slagroom

  • 250 gram speculoos koekjes 

  • 3 eetlepels suiker 

  • 6 eetlepels speculoos pasta

  • 250 milliliter chocolademelk

  • 50 gram witte chocolade, geraspt

Zo maak je het:

  • Klop met een mixer in 1 minuutje de mascarpone met de suiker los en romig en voeg dan de slagroom en de suiker toe. Klop dit totdat het stijf is. 
  • Doe de chocolademelk in een kommetje en haal de speculoos koekjes door de chocolademelk. Leg een laagje op de bodem van een (oven)schaal. Als de bodem bedekt is schep je daar de helft van het mascarpone mengsel overheen. 
  • Smelt in een pannetje 2 eetlepels Speculoos pasta en verdeel dat over de mascarpone laag e strooi daar de helft van de geraspte witte chocolade overheen. Herhaal dan de koekjes laag en de slagroom laag (houd een klein beetje over als je er nog toefjes op wil). 
  • Smelt vervolgens 4 eetlepels Speculoos pasta en giet dat als het nog wel vloeibaar, maar niet heel heet is op de bovenste slagroom laag. Ga met de ovenschaal heen en weer zodat de hele bovenkant bedekt is. Strooi er de rest van de witte chocolade overheen. 
  • Maak indien gewenst nog wat toefjes van het slagroom mengsel en als je nog hebt kan je er eventueel ook nog wat Speculoos kruimels overheen strooien. 
  • Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.