Door mijn ogen #1

Door mijn ogen #1

Tada.. er is een nieuwe rubriek op mijn blog. Hierin laat ik je zien wat ik die week gedaan heb. Helaas schoot het door omstandigheden de eerste week van januari er een beetje bij in, maar vanaf nu verschijnt “Door mijn ogen” dus iedere vrijdag hier online.

Waarom “Door mijn ogen”?

Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik een visuele beperking de naam “Door mijn ogen” vond ik zelf dan ook wel leuk voor deze rubriek. Voor de mensen die het niet weten vat ik het hier even kort samen. Ik heb ADOA, een autosomale dominante opticus atrofie. Hierdoor heb ik momenteen een visus van ong, 14%.

Vrijdag 6 januari

Vrijdag = fysiotherapie dag. Ik was een paar weken niet geweest, door de feestdagen en andere omstandigheden, maar het was fijn er weer even te zijn. Ik vind het heerlijk om op een positieve manier met mijn lijf bezig te zijn. Ondanks dat ik nog niet alles kan kijk ik vaak wel uit naar de fysiotherapie. Helaas is het nog maar een paar keer, dan zit mijn jaar vergoeding voor covid herstel erop.

Door mijn ogen #1
Even rusten na therapie

Vanuit therapie gingen we even snel richting het centrum. Nick had een broek gezien dus die wilde hij even passen. Vervolgens gingen we richting mijn moeder. Daar aten we samen even een broodje voordat we bij mijn vader in het ziekenhuis op bezoek gingen.

Eenmaal thuis ben ik toen in bed gaan liggen en had Nick heel lief het eten gekookt. ‘s Avonds keken wij nog een aflevering van “Een jaar van mijn leven” en “Married at first sight”. Heerlijke televisie!

Zaterdag 7 januari

Op zaterdag kwam mijn laatste post van een hele toffe samenwerking met de Dekamarkt online. Je ziet hem hier. Daar besteedde ik in de ochtend wat aandacht aan en verder rommelde ik wat in huis. Even wat wasjes bijwassen terwijl Nick op pad ging voor de boodschappen.

Later op de middag gingen we richting mijn moeder. Daar maakten wij kipsalon klaar en vervolgens gingen wij richting Arnhem om weer fijn even bij mijn vader langs te gaan in het ziekenhuis. Thuis viel ik uiteindelijk snel in slaap.

Door mijn ogen #1

Zondag 8 januari

Zondag bleven we lekker even wat langer liggen. Zelf kan ik nooit echt uitslapen, maar Nick sliep fijn even wat langer. Daarna keken we nog wat vlogs van Enzo Knol en daarna gingen we richting mams om samen naar pap te gaan. Op de terugweg stopten we even bij de Starbucks voor een kaneelrol voor pap, maar helaas was die op. Voor onszelf namen we nog wel wat lekkers mee.

Als avondeten haalden wij een pizza bij Domino’s. ‘s Avonds lagen we er weer lekker op tijd in en genoot ik nog even van het mooie boek “Daar waar de rivierkreeften zingen..”

Maandag 9 januari

Vandaag begon mijn dag super leuk! Mijn allereerste blog voor de Wehkamp stond namelijk online. Ik besloot te schrijven over hoe ik het feestgevoel ook nu nog vast probeer te houden. Waarom zouden we alleen tijdens de feestdagen extra mooie outfits aantrekken, de tafel mooi dekken en feestelijke maaltijden klaarmaken? Dit kan natuurlijk gewoon altijd. Leuk als jij hem ook even leest!

En precies met dat idee besloot ik mijn maandag ook te starten met wentelteefjes met blauwe bessen en kwark. Mijn arts adviseerde mij om warm te ontbijten, dit schoot er de laatste tijd eigenlijk steeds bij in, maar gelukkig heb ik het weer opgepakt.

Na even gewerkt te hebben genoot ik van een lekkere kom erwtensoep op de bank. Daarna even gerust, Emily in Paris gekeken en vervolgens met de bus richting het huis van mijn ouders gegaan. Nick kwam vanuit zijn werk ook die kant op en nadat we lekker andijviestamppot hadden gegeten gingen we weer richting Arnhem, even fijn bij pap langs. Thuis keken we weer even “Een jaar van mijn leven” terug en daarna viel ik in slaap.

Dinsdag 10 januari

Ook op dinsdag begon ik met wentelteefjes en nadat ik gewerkt had ging ik fijn even rusten. De arts gaf mij nog een ander advies mee qua wandelen en dus besloot ik richting het huis van mijn ouders te gaan lopen. Met voldoende rust deed ik er ruim een uur over, maar wat was het fijn om te doen. Eenmaal daar aangekomen besloot ik nog even rust te pakken. Mam had lekker babi ketjap gemaakt en toen Nick er was en we het eten ophadden gingen we weer richting het ziekenhuis.

Woensdag 11 januari

Hieperdepiep Hoera! Op woensdag was mijn zus jarig. We zouden eigenlijk gaan lunchen, maar kregen het mooie nieuws dat pap richting huis mocht. ik pakte die dag wat rust en werkte wat in huis. Later op de dag belde de arboarts aangezien ik een jaar in de ziektewet zit. Ik weet nog niet helemaal wat ik van dit gesprek moet vinden, dus vind ik er ook nog maar niet teveel van. Misschien kom ik er later nog even bij jullie op terug.

Daarna dook ik lekker de keuken in om het avondeten klaar te maken. Ik maakte een ovenschotel met gehakthachee, rode kool en aardappelpuree. Super lekker!

Donderdag 12 januari

Hupsakee.. ik begon de dag met wat oefeningen te doen. Daarna even snel richting de winkel, maar o my.. wat een regen en wind. Thuis trok ik dus lekker mijn joggingpak weer aan en ging met het opruimen van de kerstboom aan de slag. Die stond door de omstandigheden nog, maar fijn om hem nu weer opgeruimd te hebben. Ook al staat het wel erg leeg nu.

Oefeningen - DMO #1
Na de oefeningen gelijk een lekker bakje skyr

Nick ging samen met zijn collega’s uiteten dus ik had een lange dag alleen. Ik besloot in de middag lekker even rust te pakken en een nieuwe serie op te zoeken. Ik las veel lovende recensies over Ginny & Georgia en ik moet zeggen dat ik er helemaal in zit. Kijkt erg lekker weg!

Voor nu wens ik je een fijn weekend! Geniet ervan en volgende week staat er weer een nieuwe door mijn ogen voor je klaar!

Liefs, Daniëlle

Reacties zijn gesloten.