Curryworst | Foodaholic.nl

Curryworst

De mensen die weleens in Duitsland zijn geweest, kennen hem vast wel.. De curryworst. Ik vind hem zelf altijd erg lekker met wat patatjes.  Na wat uitproberen vinden wij deze variant erg lekker en qua smaak erg naar de Duitse variant smaken. Hij is natuurlijk ook heerlijk bij een broodje. 

Aantal: 4 curryworsten

Dit heb je nodig:

  • 4 braad/ grillworsten
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram curry
  • 120 gram ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram uien
  • half theelepeltje chilipoeder
  • half theelepeltje currypoeder + wat extra om op het eind erover heen te doen
  • zout

Zo maak je het:

  1. Schil de uien en snijd deze fijn. Pel de knoflook en pers deze fijn.
    Bak beide gaar en voeg vervolgens de currypoeder en chilipoeder toe.
    Bak dit eventjes mee. Giet nu de tomatenpuree, curry en de ketchup erbij.
    Laat dit even samen bakken, haal het vervolgens van het vuur.
  2. Giet de saus door een zeef, zodat alle stukjes eruit gaan en doe het daarna weer in een pannetje, breng op smaak met wat zout.
    (Zet de saus als de worsten bruin beginnen te worden aan op zacht vuur)  
  3. Snijd met een mes wat inkepingen in de worsten. Let op dat je het niet te ver doet, dan keren de worsten namelijk niet meer zo makkelijk om!
  4. Bak de worsten vervolgens in wat boter rondom bruin, krokant en goed gaar. Snijd de worsten in stukjes en leg die op je bord.
  5. Giet de saus erover en strooi er vervolgens nog wat currypoeder overheen

Geniet ervan! Curryworst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*