Crostini met parmaham, rucola en parmezaanse kaas

Daar is ie weer! Zoals we in ons vorige crostini-recept al aangaven, kan je met crostini’s heel veel variëren. Daarom plaatsen wij nog een recept voor een heerlijke crostini met parmaham, rucola en parmezaanse kaas.

Aantal: 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 1 stokbrood (om thuis af te bakken)
  • 10 plakken rauwe ham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zuivelspread naturel
  • 1 handje rucola
  • 1-2 handjes Parmezaanse kaas (vlokken)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Snijd het stokbrood in 10 gelijke plakken. Pel de knoflook en snijd het puntje eraf. Wrijf met de knoflook over de sneetjes stokbrood.
  2. Besprenkel het stokbrood met olijfolie en voeg peper en zout toe.
  3. Grill het stokbrood in de grillpan of in de oven (circa 15 minuten op 200 graden) totdat ze goudbruin zijn. Laat ze na het grillen even afkoelen.
  4. Smeer het stokbrood in met een laagje zuivelspread. Verdeel de rucola over de sneetjes. Rol de plakjes rauwe ham op en leg ze op de rucola.
  5. Verdeel de snippers Parmezaanse kaas over de crostini’s.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*