Daar is ie weer! Zoals we in ons vorige crostini-recept al aangaven, kan je met crostini’s heel veel variëren. Daarom plaatsen wij nog een recept voor een heerlijke crostini met parmaham, rucola en parmezaanse kaas.
Aantal: 10 stuks
Dit heb je nodig:
- 1 stokbrood (om thuis af te bakken)
- 10 plakken rauwe ham
- 1 teentje knoflook
- 2 el zuivelspread naturel
- 1 handje rucola
- 1-2 handjes Parmezaanse kaas (vlokken)
- olijfolie
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Snijd het stokbrood in 10 gelijke plakken. Pel de knoflook en snijd het puntje eraf. Wrijf met de knoflook over de sneetjes stokbrood.
- Besprenkel het stokbrood met olijfolie en voeg peper en zout toe.
- Grill het stokbrood in de grillpan of in de oven (circa 15 minuten op 200 graden) totdat ze goudbruin zijn. Laat ze na het grillen even afkoelen.
- Smeer het stokbrood in met een laagje zuivelspread. Verdeel de rucola over de sneetjes. Rol de plakjes rauwe ham op en leg ze op de rucola.
- Verdeel de snippers Parmezaanse kaas over de crostini’s.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!