Chocolade oliebol met slagroom | Foodaholic.nl

Chocolade oliebol met slagroom

Deze chocolade oliebol met slagroom is eigenlijk een klein gebakje. Ze zijn erg leuk om op tafel te zetten met oud & nieuw. Het is niet moeilijk om te maken, maar ze zijn wel heel machtig, dus maak er niet teveel. Naast de oliebollen moet er natuurlijk ook nog plek blijven voor de appelbeignets

Aantal: 

6 oliebollen

Voorbereiding:

15 min. + 1 uur
wachttijd 

Bereidingstijd:

15 minuten 

Moeilijk?

Makkelijk 

dit heb je nodig:

  • 6 oliebollen (zelfgemaakt of gekocht, dat maakt niet uit)
  • 150 gram melkchocolade 
  • 125 milliliter slagroom + 1 eetlepel suiker 

zo maak je het:

  • Snijd de oliebollen doormidden. 
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. 
  • Haal 1 kant van de oliebol door de chocolade. Leg deze op een rooster en laat uitlekken en uitharden. Dit duurt ongeveer een uur. Je kan ze eventueel ook in de koelkast leggen. 
  • Klop de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Vul de onderkant van de oliebol met de slagroom en zet de bovenkant, de kant met de chocolade, er bovenop. 

Geniet ervan! 

Chocolade oliebol met slagroom | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Tof idee, het lijkt een beetje op een bossche bol x oliebol. 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*