Boterkoek | Foodaholic.nl

Boterkoek

Het recept wat wij vandaag plaatsen zullen de meeste mensen wel kennen, het is namelijk een recept wat al heel erg lang bestaat. Vandaag posten wij het recept van boterkoek. Ik vind zelf lang niet alle boterkoek lekker, sommige smaken echt te veel naar boter en zijn ook erg vet.

In dit recept gaat ook veel boter, maar als je hem niet te zacht laat worden komt het helemaal goed! Ik moet bij boterkoek ook altijd aan “vroeger” denken, gezellig met een stukje boterkoek en een kopje thee op de bank. Dat vond ik dan echt heerlijk en dat vind ik nog steeds.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 250 gram witte basterd suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een boterkoek vorm in.
  3. Zeef de bloem en de basterdsuiker in een beslagkom. Voeg daar de vanillesuiker, het zout en de boter (in kleine stukjes) bij. Klop het ei los met de eetlepel melk en voeg de helft van het mengsel ook bij de massa.
  4. Kneed het met de hand tot het een soepel deeg vormt. Druk het deeg in de boterkoek vorm.
  5. Bak de boterkoek op een rooster midden in de oven. Bak hem 15 minuten en besmeer hem dan met het eiermengsel. Bak hem dan nogmaals 20 minuten totdat hij mooi goudbruin en gaar is.
  6. Laat hem zeker nog 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt. Aansnijden kan pas als de boterkoek volledig afgekoeld is.
  7. De boterkoek blijft in een luchtdichte trommel wel een paar dagen lekker.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*