Bloemkoolpuree met kaas uit de oven | Foodaholic.nl

Bloemkoolpuree met kaas uit de oven

Wij eten niet altijd iedere avond iets van rijst, aardappels of pasta. Dit wisselen we af en eten dan soms alleen groenten of alleen groenten met vis of vlees. Deze bloemkoolpuree met kaas uit de oven willen wij er dan ook weleens bij maken. Wij vinden dit namelijk echt super lekker en het smaakt heerlijk bij veel verschillende dingen en daarnaast is het helemaal niet moeilijk om te maken!

Deze bloemkoolpuree met kaas uit de oven eten wij graag met een gekruid stukje gegrilde kipfilet, wat lekkere gehaktballetjes, maar ook met een stukje gegrilde zalm is het een heerlijke combinatie. Nu in de herfst of in de winter zou een heerlijk stoofvlees er ook goed bij passen.

Bloemkoolpuree met kaas uit de oven – voor 2 á 3 personen

Dit heb je nodig:

  • 800 gram bloemkoolroosjes

  • 2 kleine uitjes of 1 grote ui

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 groente bouillonblokje

  • 500 milliliter water

  • 2 eetlepels creme fraiche

  • 4 eetlepels geraspte jonge kaas

  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het:

  • Snipper het uitje en verhit de olijfolie in een kookpan. Fruit de ui totdat deze een beetje glazig wordt. Doe de kerriepoeder erbij en bak 2 minuten mee.
  • Maak de bloemkool schoon en was de bloemkoolroosjes. Doe de bloemkoolroosjes bij de ui in de pan samen met het water en het bouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm ondertussen de grill stand van de oven op 220 graden.
  • Als de bloemkool 20 minuten heeft gekookt haal je de deksel eraf en laat je hem nog even 7 minuten zachtjes doorkoken. Giet daarna de bloemkool voorzichtig af.
  • Pureer de bloemkool met de crème fraiche tot een gladde puree. Proef of je hem goed op smaak vindt, voeg anders nog wat peper en zout toe. Voeg sowieso 1 eetlepel van de geraspte kaas toe en roer door de puree.
  • Doe de puree in een ovenschaal en strooi de overige kaas eroverheen. Zet het in de voorverwarmde oven voor zo’n 5 á 10 minuten. Houd het wel goed in de gaten, want iedere oven is anders.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Bloemkoolpuree met kaas uit de oven | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

2 Comments

  1. Bedankt voor het recept, dit eten we vanavond met stoofvlees

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*