Verse friet met pulled chicken, satésaus, mayonaise, gefrituurde uitjes en atjar | Foodaholic.nl

Verse friet met pulled chicken, satésaus, mayonaise, gefrituurde uitjes en atjar

Maak jij zelf weleens friet? Dit blijft in mijn ogen toch echt wel het allerlekkerst. Ik moet bekennen dat ik zelf soms ook wel kant en klare friet koop, maar… als het even kan probeer ik het zelf te doen. Het is best handig als je dan ook een frietsnijder in huis hebt. Dit scheelt een hoop snijden en pijn in je handen. Het is ook handig als je bijvoorbeeld zoete aardappelfriet, pastinaakfriet of knolselderijfriet wil maken. Sowieso handig om zo’n frietsnijder in huis te hebben dus.  

Een aantal belangrijke tips bij het maken van verse friet zijn; kies een goede aardappel, kies je vet, bak de frietjes voor (laat ze zingen), laat de friet vervolgens zo lang mogelijk afkoelen, bak ze in een paar minuten op 180 graden lekker krokant.  

Ik houd zelf heel erg van krokante frietjes, maar als je ze zelf liever iets zachter hebt moeten ze gewoon wat minder lang in het vet. Dit is natuurlijk wisselend per persoon.  

Loaded fries

Op dit moment zie je regelmatig “loaded fries” oftewel, friet met heel veel lekkers er bovenop, langs komen. Dat is weer eens iets anders als een simpel frietje met (wat ik zelf ook gewoon heel lekker vind). Een frietje met stoofvlees kennen de meeste wel natuurlijk, maar je ziet steeds meer varianten en sommige zijn echt om te watertanden. Zo zag ik pas op televisie een variant met ossenworst, uitjes en truffelmayonaise. Deze ga ik binnenkort zeker ook eens proberen. 

Ik besloot om zelf ook aan de slag te gaan met loaded fries en aangezien ik zin had in satésaus werd het deze variant. Het werd een variant van lekkere verse friet met pulled chicken, homemade satésaus, homemade mayonaise, gefrituurde uitjes en atjar. Het zal bij sommige mensen misschien gewoon aan een frietje oorlog doen denken, maar het is dan wel echt een sjiekere variant. De combinatie pakte erg goed uit en ik weet zeker dat dit bij ons thuis vaker op tafel zal komen te staan. 

Dit heb je nodig:

 • 400 gram verse friet, zelfgemaakt (of gekocht)

 • 2 kipfilets

 • 1 theelepel paprikapoeder

 • 1 theelepel knoflookpoeder

 • mayonaise, naar smaak

 • 1 theelepel uienpoeder

 • satésaus naar smaak

 • gefrituurde uitjes

 • Atjar

zo maak je het:

 • Kook de kipfilets in 20 minuten gaar. Pluk ze vervolgens met twee vorken of met je handen uit elkaar. Strooi de uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder erdoorheen.
 • Bak de frietjes krokant en bak ondertussen de pulled chicken nog even kort in een verwarmde koekenpan. Verwarm ook de satésaus in een pannetje.
 • Doe de friet op een grote plank met daarop de pulled chicken, de satésaus, de mayonaise en de gefrituurde uitjes. Serveer de atjar er los bij. Verdeel de loodde fries over verschillende borden of eet met zijn allen van de plank.

Geniet ervan!

Verse friet met pulled chicken, satésaus, mayonaise, gefrituurde uitjes en atjar | Foodaholic.nl

Zou jij het leuk vinden om vaker recepten met loaded fries voorbij te zien komen? Zo ja, heb je een ingrediënt die je hierin zou willen zien? 

Geen zin in verse friet met pulled chicken? Een broodje met pulled chicken staat ook al op de site. Die is ook erg lekker!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.