Bitterballen | Foodaholic.nl

Bitterballen

Verjaardagen, borrels, feestjes… Vaak komen er dan wel bitterballen voorbij. Wij vinden dat helemaal niet erg, want bitterballen zijn ook gewoon fijne Hollandse snacks! Het recept wat wij delen is afgeleid van het “van Dobben” recept!

Voor 20 bitterballen

Dit heb je nodig:

Voor de bouillon;

  • 250 gram runderpoulet
  • laurierblaadje
  • 1 ui
  • een wortel
  • handjevol peterselie
  • 1 liter waterVoor de ragout;
  • een halve liter bouillon
  • de runderpoulet van de bouillon
  • handvol peterselie
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • snufje nootmuskaat
  • scheutje worchestersaus
  • zout en peperVoor het paneren
  • 2 eieren
  • eetlepel melk
  • paneermeel

Zo maak je het:

  1. Doe een liter water met een ui, een laurierblaadje, een wortel, de peterselie en natuurlijk de runderpoulet in een pan. Trek dit in 3 uur tot een bouillon. Je hebt uiteindeljk een halve liter bouillon nodig. Laat de bouillon iets afkoelen.
  2. Snijd ondertussen het runderpoulet in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem erbij. Blijf roeren tot het wat zanderig wordt. Giet dan de bouillon erbij.
  4. Hak de peterselie in kleine stukjes en doe dat samen met het vlees ook erbij.
  5. Goed roeren en daarna op smaak brengen met wat peper, zout, nootmuskaat en worchestersaus. Giet de ragout in een ovenschaal of in een diep bord, Daarna moet dit ongeveer 4 uur in de koelkast om af te koelen en stevig te worden.
  6. Doe een laagje paneermeel op een bord. Kluts op een ander bord de eieren met de melk.
  7. Pak met een lepel een beetje ragout en rol dit tot een balletje. Haal het balletje door de paneer, daarna door het ei en dan nog een keer door de paneermeel. Herhaal dit tot alle ragout op is.
  8. De bitterballen moeten nu eerst 2 uur in de koelkast.
    Als je ze nog niet gelijk wil eten kan je ze ook gelijk in de vriezer doen.
  9. De bitterballen kan je vervolgens frituren op 180 graden.
    Na ongeveer 3 à 4 minuten zijn ze klaar.

Geniet ervan! 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*