Champignons in bierbeslag | Foodaholic.nl

Champignons in bierbeslag

Als wij ergens uit eten gaan met zijn allen en champignons in bierbeslag staat als voorgerecht op de kaart, is er altijd wel iemand die het besteld. Wij hebben ze dan ook al in veel variaties voorbij zien komen en bijna altijd zijn ze erg lekker!

Dit heb je nodig:

  • 1 doosje champignons
  • 125 gram bloem
  • half flesje bier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • fles zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Maak de champignons schoon en snijd een stukje van het steeltje af.
  2. Meng de bloem, de Italiaanse kruiden en de zout en peper in een kom door elkaar.Giet rustig het bier erbij, je moet ondertussen wel blijven roeren.
  3. Doe het ei erbij en meng het allemaal goed door elkaar.
    Het mengsel moet iets dikker zijn dan vla.
  4. Verwarm in een wokpan de olie. Kijk of de olie warm genoeg is door er een stukje brood in te gooien.
  5. Haal de champignons door het beslag en frituur ze in de olie totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
  6. Serveer daarna met wat knoflooksaus.

Geniet ervan! 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*