Appel- en kaneelrolletjes | Foodaholic.nl

Appel- en kaneelrolletjes

Onze vader is erg gek op kaneel dus vanaf jongs af aan krijgen wij vaak hapjes met kaneel. Onze moeder maakte dan van die Daneroller-croissantjes met kaneelsuiker. Deze vonden we zo lekker dat onze ouders het aantal croissantjes altijd moesten delen voor 4, omdat er anders ruzie kwam als Daniëlle er eentje meer op had dan ik of andersom. Zo staan er al lekkere kaneelrolletjes op de site.

Laatst had ik weer zin om deze croissantjes te maken, maar ik vond ze een beetje “saai” worden. Ik besloot er een gerapt appeltje door te doen en er een rolletje in plaats van croissantje van te maken.

Dit heb je nodig:

 • een blik croissantendeeg (bijvoorbeeld Danerolles)
 • een appel
 • 1-2 eetlepels kaneel (kies hier wat je zelf het lekkerst vindt)
 • een handje parelkandijsuiker als decoratie

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het croissantendeeg.
 2. Rasp de appel in kleine reepjes.
 3. Rol de deeglap uit en druk de snijdranden aan elkaar zodat deze niet loslaten tijdens het oprollen. Dit kan door er zachtjes op te drukken. Je kan er eventueel wat water bij gebruiken.
 4. Verdeel de appel en kaneel over de deeglap.
 5. Rol vervolgens voorzichtig het deeg op. Afhankelijk van de richting waar je op rolt krijg je grote, maar minder rolletjes of juist kleine en meer rolletjes.
 6. Snijd de rol in plakjes van circa 2 cm. Leg de plakjes op de met bakpapier beklede bakplaat van de oven. Strooi vervolgens de parelkandijsuiker over de rolletjes.
 7. Bak bruin in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*