American pancakes met appel en kaneel | Foodaholic.nl

American pancakes met appel en kaneel

In het weekend of op mijn vrije dag vind ik het heerlijk om lekker uit te pakken met een fijn ontbijtje. Deze keer besloot ik om American pancakes met appel en kaneel te maken. Omdat ik de naturel American pancakes voor deze keer een beetje gewoon vond.

Voor 15 stuks

Dit heb je nodig:

  • 125 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1,5 tl suiker
  • 1 appel
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • boter om in te bakken
  • Stroop, kaneelsuiker of poedersuiker (naar smaak)

Zo maak je het:

  1. Doe de bloem, melk, eieren, suiker en kaneel in een beslagkom. Meng met een spatel (of met een mixer) alle ingrediënten door elkaar.
  2. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Rasp de stukken appel met een grove rasp door het beslag.
  3. Verhit boter in een koekenpan en schep met een lepel het beslag in de pan. Wij schepten het beslag met een ijslepel in de pan, maar je kan hier natuurlijk ook bijvoorbeeld een sauslepel voor gebruiken.
  4. Wacht met omdraaien tot de bovenkant van de pancake droog is. Wanneer de bovenkant van de pancake droog is, kan je de pancake met een spatel omdraaien. Bak de pancakes goudbruin.
  5. Serveer met poedersuiker, kaneelsuiker of stroop.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Ik HOU van pannenkoeken en dit klinkt echt als een lekkere variant om een keer uit te proberen! Proef je de appel ook echt goed?

    • Foodaholic

      De appel proef je wel, niet heel sterk, maar meer als een vleugje appel erdoorheen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*