Afternoon tea bij de Espeterhoeve | Foodaholic.nl

Afternoon tea bij de Espeterhoeve

Dat wij gek zijn op een gezellige high-tea was jullie vast al weleens opgevallen.
Vandaag gingen wij weer genieten van een high-tea, hoewel.. wij gingen voor de afternoon tea, want de high tea leek ons toch iets te veel.

De Espeterhoeve is een mooie boerderij in Barneveld. Er is een bloemenwinkel, een woonwinkel en een schenkerij gevestigd. Alledrie erg leuk om eens te bezoeken.
De schenkerij heeft niet super veel zitplekken, maar is wel erg gezellig. Het was vandaag super druk, dus wij zouden zeker aanraden te reserveren als je er eens heen wilt.

Tijdens de high- tea mag je natuurlijk genieten van onbeperkte thee. Bij de Espeterhoeve hebben ze wel 2 bladzijdes in hun menukaart gevuld met theesmaakjes. Dit vinden wij als theeleuten natuurlijk erg leuk.
Wij gingen onder andere voor het kruidentuintje, toverzoet, passievrucht, aardbei, groene thee cassis en de wind en weer thee. Allemaal erg lekker! Wij kochten ook nog wat zakjes thee om mee te nemen naar huis, want ook dat kan.

Toen wij aan tafel zaten kregen wij een etagère met zoete lekkernijen en een bord met de sandwiches. Wij kregen een croissantje met rucola en walnotenkaas, een zacht wit bolletje met rauwe ham en kruiden crème en een hard bolletje met zalmsalade en voor Jolanda een hard bolletje met paté, aangezien Jolanda niet van vis houdt. Lekker en vooral de walnotenkaas was erg lekker, ik moet maar eens navragen waar die vandaan kwam!

De zoete etagère bestond uit scones met clotted cream en jam. De scones waren erg lekker, maar voor ons net iets te groot. Cheesecake (dat is natuurlijk altijd goed), bonbons, een kleine cupcake met passievrucht en een stukje abrikozenkruimeltaart, die was ook erg lekker. Ik houd normaal niet zo van abrikozen, maar deze taart was erg lekker!
De bonbonnetjes kregen wij niet meer op en die mochten wij in een zakje mee naar huis nemen! Daar houden wij van.

Wij zagen ook heerlijke lunchplankjes voorbij komen, deze gaan wij ook zeker nog eens uitproberen.

Afternoon tea bij de Espeterhoeve | Foodaholic.nl
Bord met sandwiches
Afternoon tea bij de Espeterhoeve | Foodaholic.nl
De etagère met zoete lekkernijen
Afternoon tea bij de Espeterhoeve | Foodaholic.nl
De taartjes en bonbonnetjes

De Espeterhoeve
Espeterweg 5
3771 RK Barneveld
0342- 424402

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.