MonChoutaart | Foodaholic.nl

MonChoutaart

Ik ben gek op dingen waar MonChou in zit. Een heerlijke dadel met wat MonChou erin vind ik echt een feestje om te eten. Eén van mijn favoriete taarten is dan ook een MonChoutaart. Toen er afgelopen weekend visite kwam zag ik dan ook mijn kans schoon en dook ik de keuken in om eindelijk weer eens deze lekkere taart te maken.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram Maria biscuit
  • 125 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram MonChou
  • 1 blik vlaaivulling (ik gebruikte bosvruchten)

Zo maak je het:

  1. Bekleed de springvorm met wat bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of sla ze fijn met de deegroller.
    Smelt de boter in een pannetje. Als de boter helemaal gesmolten is roer je de fijngemalen koekjes erdoorheen. Zorg dat het een stevig mengsel is. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet hem vervolgens in de koelkast.
  3. Klop in een kom de slagroom stijf. Meng in een andere kom de MonChou met de vanillesuiker en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de slagroom aan het mengsel toe en mix dit goed door elkaar.Schep de vulling op de koekjesbodem en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  4. Als je hem gaat serveren giet je het blik vlaaivulling erover en verdeel je deze over de hele taart.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.