Zelf appelmoes maken | Foodaholic.nl

Zelf appelmoes maken

“Vroeger’, toen ik nog bij mijn ouders woonde, maakte mijn moeder regelmatig zelf appelmoes. Natuurlijk stond er ook weleens een potje op tafel, maar daar maakte je mij niet heel blij mee. Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk en dus, als wij nu weleens appelmoes eten, maak ik het altijd zelf.

Ik vind appelmoes heerlijk bij rode kool, verder eten wij het eigenlijk niet zo vaak, maar soms heb ik er ineens zin in en het is dan ideaal als het zo gemaakt is. Als ik de appelmoes met de leerlingen in mijn klas maak vinden ze het vaak allemaal heel erg lekker en dat snap ik wel.

Zelf appelmoes maken

Dit heb je nodig:

  • 4 appels. ik gebruik goudreinet

  • 25 gram suiker

  • 1 eetlepel kaneel

  • 50 milliliter water

zo maak je het:

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel daarna in kleine stukjes.
  • Doe de appel samen met de suiker, de kaneel en het water in een pan. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten, op zacht vuur, door pruttelen. Roer af en toe even goed door.
  • Wil de de moes helemaal glad? Druk hem dan even door een zeef. Anders kan je hem gewoon lekker zo laten voor een wat grovere moes.

Geniet ervan!

Zelf appelmoes maken | Foodaholic.nl

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.