Zelf appelmoes maken | Foodaholic.nl

Zelf appelmoes maken

“Vroeger’, toen ik nog bij mijn ouders woonde, maakte mijn moeder regelmatig zelf appelmoes. Natuurlijk stond er ook weleens een potje op tafel, maar daar maakte je mij niet heel blij mee. Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk en dus, als wij nu weleens appelmoes eten, maak ik het altijd zelf.

Ik vind appelmoes heerlijk bij rode kool, verder eten wij het eigenlijk niet zo vaak, maar soms heb ik er ineens zin in en het is dan ideaal als het zo gemaakt is. Als ik de appelmoes met de leerlingen in mijn klas maak vinden ze het vaak allemaal heel erg lekker en dat snap ik wel.

Zelf appelmoes maken – voor een grote pot vol

Dit heb je nodig:

  • 4 appels. ik gebruik goudreinet

  • 25 gram suiker

  • kaneel naar smaak, ik gebruik vaak een kleine eetlepel

  • 50 milliliter water

zo maak je het:

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel daarna in kleine stukjes.
  • Doe de appel samen met de suiker, de kaneel en het water in een pan. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten, op zacht vuur, door pruttelen. Roer af en toe even goed door.
  • Wil de de moes helemaal glad? Druk hem dan even door een zeef. Anders kan je hem gewoon lekker zo laten voor een wat grovere moes.

Waar eet jij graag appelmoes bij?

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Zelf appelmoes maken | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.