Broodje brie met appel uit de oven | Foodaholic.nl

Broodje brie met appel uit de oven

Dit broodje brie met appel uit de oven is de aftrap van iets wat ik vanaf nu iedere maandag ga doen. Vanaf vandaag verschijnt er namelijk iedere maandag een lekker belegd broodje, belegde wrap of belegde cracker op Foodaholic.nl.

Aan de hand van de cijfers van 2019 ben ik tot dit besluit gekomen. Ik vind het zelf heerlijk om lekkere broodjes te maken en blijkbaar is daar ook wel behoefte aan. Waarom zou ik mijn favorieten dan niet met jullie gaan delen? Mocht jij zelf nog een lekker idee hebben laat het mij dan vooral weten!

Vandaag begin ik met een klassieker. Dit broodje brie uit de oven vind ik zelf altijd erg lekker. Ik heb deze vrij basic gehouden, maar binnenkort verschijnen er vast wat luxere varianten van dit broodje online. Ik ben namelijk gek op brie, dus kan het niet bij dit ene broodje laten.

Het romige van de brie combineert heerlijk met het zoete van de appel en de honing. Geen tijd om het broodje in de oven te doen? Deze combinatie is ook koud erg lekker om te eten.

Broodje brie met appel uit de oven

Dit heb je nodig:

  • 1 afbakbroodje, ik nam een meergranen broodje

  • een halve appel, ik had een pink lady

  • 5 plakjes brie

  • honing naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op het aantal graden waarop het broodje gebakken moet worden. Bij mij was dat 200 graden. Schil de appel en snijd de helft in schijfjes.
  • Snijd het afbakbroodje doormidden. Deze is nog niet afgebakken. Beleg de onderste helft met de brie en de appel. Leg een plakje brie, dan een plakje appel, dan weer brie enzovoort. Besprenkel met honing naar smaak.
  • Bak het broodje ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Broodje brie met appel uit de oven | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.