Yoghurt met blauwe bessen en speculoos | Foodaholic.nl

Yoghurt met blauwe bessen en speculoos

Van je ontbijt al een feestje maken is een positief begin van je dag. Dat het niet moeilijk hoeft te zijn liet ik van de week al zien met het recept van getoast suikerbrood, maar om dat nou iedere dag te eten lijkt mij ook niet zo’n goed idee. Daarom laat ik nu een ander lekker ontbijt zien. Deze yoghurt met blauwe bessen en speculoos besloot ik leuk als een soort trifle in een glas te doen. Zo ziet het erg gelijk tof uit. Heb je daar geen tijd of zin in kan je de combinatie natuurlijk ook gewoon in een kom doen.

De speculoos koekjes geven er een lekkere bite aan en de blauwe bessen zorgen voor het zoete. Zelf mengde ik de blauwe bessen door een heel klein beetje kaneelsuiker. Dit is optioneel en hoeft niet persé.

Yoghurt met blauwe bessen en speculoos – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 500 gram Griekse yoghurt

  • 80 gram speculoos koekjes, verkruimeld

  • 250 gram blauwe bessen, gewassen

  • 1 eetlepel kaneelsuiker, optioneel

Zo maak je het:

  • Meng de blauwe bessen met de kaneelsuiker.
  • Schep op de bodem van het glas een laagje blauwe bessen, doe daarop een laag Griekse yoghurt gevolgd door een laag verkruimelde speculoos koekjes. Doe daar dan weer een laag Griekse yogurt op en als laatste weer een laag blauwe bessen.
  • Steek er eventueel nog een half speculoos koekje in.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Yoghurt met blauwe bessen en speculoos | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor yoghurt met blauwe bessen en speculoos op Pinterest:

Yoghurt met blauwe bessen en speculoos - Pinterest | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.