Wentelteefjes van suikerbrood met bacon

De perfecte combinatie van zoet en hartig, dat zijn deze wentelteefjes van suikerbrood met bacon. Wentelteefjes zijn sowieso erg lekker, maar in deze variant had ik ze nog nooit gemaakt. Door de gezoete, krokante bacon passen de smaken erg goed bij elkaar.

Maak het als ontbijt, brunch of lunch gerecht en je weet zeker dat je er weer even tegenaan kan. Zelf deed ik er als laatste nog een beetje ahornsiroop overheen. Dat maakte het gerecht wel helemaal af.

Toen manlief een recept uit mijn to cook lijst mocht kiezen ging hij voor deze. Het is dus aan hem te danken dat ik dit heerlijke recept nu met jullie deel. Jullie zullen hem na het maken dankbaar zijn.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 8 plakken suikerbrood

  • 8 plakken bacon of ontbijtspek

  • ahornsiroop

  • 200 ml melk

  • 1 ei

  • kaneel naar smaak

  • boter om in te bakken

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bacon op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met ahornsiroop. Bak ze ongeveer 15 minuten totdat ze bruin en knapperig zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op de bakplaat liggen totdat je ze bij de wentelteefjes gaat serveren. 
  • Meng de melk met het ei en de kaneel. Haal de plakken suikerbrood hier doorheen en verhit een koekenpan met een klontje boter. Bak de plakken suikerbrood hierin rondom goudbruin. Let op: door de suiker branden ze snel aan dus zet het vuur niet te hoog.
  • Serveer de wentelteefjes met de bacon en doe er nog een klein scheutje ahornsiroop overheen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Wentelteefjes van suikerbrood met bacon | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept ook op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*