Wentelteefjes van rozijnenbrood met lemoncurd en mascarpone | Foodaholic.nl

Wentelteefjes van rozijnenbrood met lemoncurd en mascarpone


Als dit geen feestontbijt is weet ik het ook niet meer. Zoals jullie weten ben ik gek op wentelteefjes. Deze wentelteefjes van rozijnenbrood met lemoncurd en mascarpone waren dan ook weer een groot succes. De stapel was dan ook zo op en de volgende dag maakte ik ze gewoon weer met de restjes die ik nog had.

Aantal:

6 wentelteefjes
(2 personen)

Voorbereiding:

5 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Moeilijk?

Makkelijk

dit heb je nodig:

  • 6 sneetjes rozijnenbrood
  • 1 ei
  • 120 milliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 theelepels lemoncurd (ik gebruikte Bonne Maman)
  • 4 theelepels mascarpone
  • poedersuiker (optioneel)

zo maak je het:

  • Meng het ei met de melk. Zorg dat het ei helemaal door de melk zit. Voeg de vanillesuiker toe en meng ook dit erdoorheen. 
  • Leg 1 snee rozijnenbrood in het ei- melkmengsel en verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak het plakje stol totdat deze mooi goudbruin is gekleurd. Herhaal dit met alle sneetjes rozijnenbrood.
  • Leg 1 snee rozijnenbrood op een bord, smeer daar 1 theelepel lemoncurd en 1 theelepel mascarpone. Leg daar dan een nieuw wentelteefje bovenop en smeer weer de mascarpone en de lemoncurd erop. Als laatste leg je dan nog een sneetje van de wentelteefjes erop en bestrooi, als je dit lekker vindt, met wat poedersuiker.

Geniet ervan!

Wentelteefjes van rozijnenbrood met lemoncurd en mascarpone | Foodhaolic.nll
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*