Makkelijk brood | Foodaholic.nl

Makkelijk brood met ham, kaas en bieslook

Vandaag deel ik het recept van dit heerlijke brood met ham, kaas en bieslook. Heerlijk voor bij de borrel of voor bij de lunch. Nu denk je misschien, brood… dat kan best moeilijk zijn, maar nee… Niets is minder waar. Dit brood heb je zo gemaakt en kan je zelfs samen met je kinderen maken.

Dit brood smaakt heerlijk bij een kommetje soep, bij een fijne salade, maar is ook gewoon lekker met een klein beetje boter als tussendoortje. Beleg je hem met wat kaas en sla dan heb je gelijk een heerlijke lunch, want ook dat kan prima met dit brood.

Makkelijk brood met ham, kaas en bieslook

Dit heb je nodig:

  • 425 gram zelfrijzend bakmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram geraspte jonge kaas + 10 gram om te bestrooien
  • 6 plakjes ham in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 deciliter water

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, het zout, de geraspte kaas, de stukjes ham, de honing, de bieslook, het paprikapoeder, het mosterdpoeder en het water tot een deegbal. Dit kan je gewoon het beste met je handen doen.
  3. Als alles goed gemengd is maak je er een bal van. Deze druk je iets platter en dan maak je met een mes 3 inkepingen aan de bovenkant van het brood.
  4. Bestrooi met de extra geraspte kaas.
  5. Zet in de voorverwarmde oven voor 35 á 40 minuten.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*