Hotel harderwijk | Foodaholic.nl

Hotel Harderwijk

Hotel Harderwijk

Naast dat wij graag uit eten gaan, houden wij er ook van om een nachtje weg te gaan. Aangezien ik (Daniëlle) vrij beroerd word van vuurwerk ging ik met oud & nieuw samen met Nick naar het van der Valk hotel in Harderwijk. Lekker in de bossen en dus weinig vuurwerk. 

Wij zijn al vaker in dit hotel geweest en genoten er keer op keer weer van het lekkere eten en de gemoedelijke sfeer. Dit was de eerste keer dat ik hier glutenvrij heen ging, dus altijd weer even spannend…

Ik vertel straks wat uitgebreider over het eten, maar ik vind het ook wel leuk om jullie het hotel en de suite die wij hadden geboekt te laten zien. 

De kamer:  
Nick en ik hadden de St. James Park Suite geboekt met een suite dream arrangement, zodat wij oud en nieuw niet volledig op bed door hoefden te brengen. Deze suite is in de kleur roze, heeft een lekker zitje met een grote tv en het bubbelbad en de gigantische douche waren heer-lijk!! Normaal boeken wij geen suites, maar deze keer hebben wij er erg van genoten.

Hotel harderwijk | Foodaholic.nl
Hotel harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl

Het avondeten:

Bij het arrangement zat een 3- gangen keuzemenu. Deze keer voor mij dus de eerste keer glutenvrij. Helaas was bij de ober toen wij aan tafel kwamen niet bekend dat ik glutenvrij moest eten.. (Gelukkig had ik dat nog maar een keer of 5 gemeld ;-), maar oké ik meld het graag nog een keer! ) Van de voorgerechten kon ik alles kiezen, ze zouden dit dan glutenvrij maken. Ik koos voor de carpaccio en vriendlief ook. Helaas zat er voor mij geen pesto of truffelmayo bij, maar het vlees was erg lekker.

Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl

Bij de hoofdgerechten vielen 2 opties af en na wat twijfelen ben ik voor de tournedos gegaan. Nick nam de rib eye. Deze hoofdgerechten waren lekker. Wat ik wel jammer vond was de garnituur. Ik kreeg droge broccoli en droge sla (zonder dressing of olie) … Juist deze kleine dingen zijn zo makkelijk glutenvrij aan te passen een dressing is snel gemaakt of standaard een dressing in de kast zou dat wel iets smakelijker maken. De aardappeltjes waren overigens wel heel erg lekker.

Hotel Harderwijk| Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl

Nadat de ober (die erg behulpzaam was en keer op keer voor mij met de keuken ging overleggen… ) voor mij na was gaan vragen welke toetjes glutenvrij waren bleef alleen de optie crème brulee over. Prima, lekker! Nick koos de dame blanche. Bij de crème brulee zat eigenlijk ijs, maar blijkbaar was die niet glutenvrij… Ik kreeg wat besjes en framboosjes en daar ben ik dol op! Maar ook hier was een bolletje ijs wel creatief te vervangen ;-)… Dotje slagroom, sorbetijs .. Maar goed, al met al hadden wij best lekker gegeten, maar waren er wel wat puntjes die ik jammer vond.

Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl

Het ontbijt:

Bij ons arrangement werd het ontbijt op de kamer bezorgd, heerlijk. Lekker in onze pyjama ontbijten en wat was het goed verzorgd! Nick kreeg verschillende soorten broodjes en voor mij hadden ze crackers, 2 pistoletjes, cornflakes, notenreep en een koekje. Verder hadden we er lekker beleg bij van zalm tot kaas en van jam tot hagelslag. Ook hadden wij allebei een yoghurtje en een bak vers fruit! Het was een heerlijk ontbijt en lekker ontspannen op de kamer!

Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl Hotel Harderwijk | Foodaholic.nl

Wij zullen zeker nog wel eens naar dit hotel teruggaan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.