Heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn | Foodaholic.nl

Heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn

Oostenrijk is een land waar ik dol op ben. Toen wij wat jonger waren zijn wij er een aantal keer met onze ouders naartoe op vakantie geweest en drie jaar geleden ook nog. Ik vind Oostenrijks iets heel rustgevends hebben en de mensen zijn er relaxed.

3 Jaar geleden waren wij voor het laatst in Oostenrijk en na een flinke wandeling door een klamm besloten wij onderaan lekker een portie kaiserschmarrn te gaan eten. Heerlijk. In Oostenrijk krijg je er vaak pruimencompote of appelmoes bij. Dit kan je zelf bij dit recept ook nog toevoegen, als je het lekker vindt natuurlijk!

Dit heb je nodig:

  • 175 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 400 ml melk
  • handjevol rozijnen
  • roomboter om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Laat de rozijnen wellen in wat water (of rum).
  2. Doe het bloem samen met de suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout in een kom. Splits de eieren. Je hebt zowel het eigeel als het eiwit nodig. Doe het eigeel in de kom bij het bloem en voeg daarna ook de melk daarbij. Roer het goed door met een garde totdat je een klontvrij beslag krijg.
  3. Klop de eiwitten stijf met een mixer. De eiwitten zijn goed stijf als ze mooi wit zijn en je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden. Spatel dan voorzichtig het stijve eiwit door het beslag. Ik vind dit zelf het makkelijkst gaan met een pollepel. Zorg dat het eiwit goed door het beslag gemengd is.
  4. Voeg de rozijnen toe aan het beslag en roer ze erdoorheen.
  5. Verwarm wat roomboter in een grote koekenpan. Als de koekenpan goed warm is, giet je de helft van het beslag in de pan. Zet het vuur niet te hard, want kaiserschmarrn branden snel aan.
  6. Als de onderkant bruin begint te bakken deel je de pannenkoek in vieren, dit hoeft niet netjes en kan met tweevorken of met de pollepel. Draai ieder stukje om en bak ook de andere kant mooi bruin.
  7. Maak er dan kleine stukjes van en bak het nog even zodat het goed gaar is.
    Doe op je bord en eet lekker met wat appelmoes en poedersuiker.

Geniet ervan!

Heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn | Foodaholic.nl
Kaiserschmarrn in Oostenrijk!

 

2 Comments

  1. Ik ken dit helemaal niet. Ik ben ook nog nooit in Oostenrijk geweest, dus misschien daarom. Maar het ziet er wel uit als iets wat ik lekker vind. Sowieso al die zoete gerechten uit Oostenrijk lijken me heerlijk. Snel eens proberen!

    • Foodaholic

      Dat zal dan inderdaad, je ziet het eigenlijk alleen echt in Oostenrijk, maar het is echt heel erg lekker zoals inderdaad de meeste Oostenrijkse dingen 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*