Heerlijke chocolademousse van kokosmelk | Foodaholic.nl

Heerlijke chocolademousse van kokosmelk

Chocolademousse is voor veel mensen toch het dessert. Ik moet bekennen dat het niet mijn lievelingstoetje is, maar nadat ik deze variant had gemaakt begon ik daar stiekem toch een beetje over te twijfelen. Het is een variant zonder eieren en ook gaat er geen geraffineerde suiker in. Hij wordt gezoet door dadels en de cacaopoeder zorgt voor de chocoladesmaak. Deze mousse is erg gemakkelijk te maken. Ideaal dus ook als je eters krijgt en niet zo’n ster bent in de keuken.

Aantal: 4 glaasjes

Dit heb je nodig:

  • 10 medjool dadels
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 pakjes kokosmelk, samen 500 ml (ik gebruikte Go-Tan)
  • 4 handenvol blauwe bessen

Zo maak je het:

  1. Ontpit de dadels en doe ze in een blender.
  2. Doe de kokosmelk en het cacaopoeder erbij en blenden maar.
  3. Was de blauwe bessen en doe in ieder glaasje een handje blauwe bessen.
  4. Schenk het chocolademengsel eroverheen en zet de glaasjes minimaal anderhalf uur in de koelkast.
  5. Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden.

Geniet ervan! 

Heerlijke chocolademousse van kokosmelk | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

Reacties zijn gesloten.