Ei muffins van Mo Bicep

Ei muffins van Mo Bicep

Soms komt er een mailtje in mijn mailbox waarvan ik mijn man even gelijk op de hoogte stel. Dat gebeurde ook bij de persmail over het nieuwe boek “Koken met Mo Bicep”. Manlief werd er inderdaad erg enthousiast van en niet veel later werd dan ook het boek bezorgd. Wat ik van het boek vind lees je in deze post en ook deel ik het recept voor ei muffins van Mo Bicep 

Mo Bicep

In 2012 begon Mohamed Lemhadi met trainen en ook begon hij steeds gezonder te eten. Hij ontdekte hoe voeding effect op zijn lichaam had. Hij ging koken steeds leuker vinden. Hij leerde dat voeding en rust erg belangrijk is voor een sterk lichaam. Later komt het trainen pas. 

De lessen die hij leerde inspireerde hem voor zijn eerste kookboek. Of je nu wilt afvallen, spieren op wil bouwen of een gezonde lifestyle wil behouden. Het kookboek sluit aan bij wat Mo Bicep op wat hij in zijn dagelijks leven doet; Anderen stimuleren iets van hun leven te maken. Als je iets wilt bereiken moet je daar iets voor doen. 

Ei muffins van Mo Bicep | Foodaholic.nl

Het boek

Na een voorwoord komt er een hoofdstuk over doelen stellen. Ik vind het inspirerend om te zien hoe Mo in dit boek laat zien dat je er met kleine stapjes ook komt. Iets waar ik zelf ook volledig achter sta. Het is op een prettige en motiverende manier geschreven. 

Vervolgens komen de recepten. Deze zijn verdeeld in ontbijt, lunch, tussendoortjesen diner. De recepten zijn niet moeilijk om te maken. Dat zie je zo wel bij de ei muffins, maar wel erg lekker en eiwitrijk. Wat je misschien als een nadeel kan zien is dat er bij veel recepten producten uit de MB Nutrition lijn worden gebruikt, maar dit is natuurlijk geen verplichting. Je kan hiervoor ook de ingrediënten gebruiken die je anders gebruikt. 

Na de recepten komen de eetschema’s. Deze zijn samengesteld op verschillende doelen. Zelf volg ik nooit echt een schema, omdat ik eet wanneer ik zin heb en waar ik zin in heb, maar ik kan mij voorstellen dat als je als doel hebt om af te vallen, spieren op te bouwen of een gezonde levensstijl vast wil houden een schema je kan helpen. 

Wil jij het boek van Mo Bicep ook kopen? Hieronder vind je de link naar het boek.

Hieronder vind je de link naar het boek. 

Recept ei muffins van Mo Bicep – 12 stuks 

Dit heb je nodig:

 • 1/2 – 1 tomaat

 • 50 gram bladspinazie

 • 10 eieren

 • 1-2 el Italiaanse kruiden

 • 50 gram geraspte kaas

 • Uit de voorraadkast
 • Olijfolie, om in te vetten (optioneel)

 • peper en zout

 • Ook nodig
 • muffinvorm voor 12 stuks en 12 papieren muffinvormpjes of een siliconenvorm voor 12 muffins

 • garde

VZo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de papierenvormpjes in de muffinvorm of vet sw siliconenvorm licht in met wat olijfolie.
 • Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de spinazie fijn. Verdeel ze over de muffinvormpjes.
 • Doe de eieren met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout in een kom. Roer de eieren los met een garde.
 • Roer de kaas door het eimengsel en schenk het vervolgens over de groenten in de muffinvormpjes.
 • Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde per stuk:

Energie | 87 kcal – Vetten | 6,7 gram – Eiwitten | 8,2 gram – Koolhydraten | 0,3 gram

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Ei muffins van Mo Bicep | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Voor deze blogpost heb ik een exemplaar van dit boek ontvangen. Deze heb ik gekregen van Kosmos Uitgevers. De uitgeverij van dit boek. Mocht je meer willen weten verwijs ik je naar mijn disclaimer.

Reacties zijn gesloten.