Courgettepizza met geitenkaas en spek | Foodaholic.nl

Courgettepizza met geitenkaas en spek

Deze courgettepizza met geitenkaas en spek maakte ik eigenlijk voor een post op Instagram, maar de combinatie was uiteindelijk zo lekker dat ik hem ook graag hier met je deel. De combinatie van geitenkaas met spek is sowieso een gouden combi als je het mij vraagt. Ik doe het ook altijd graag op een tosti.

Wij hebben deze pizza nu al meerdere keren gegeten en het blijft een succes, hij komt dus vast nog vaker op tafel te staan. Er zijn recepten waarbij je zelf de courgettebodem voor de pizza maakt, maar ik maakte voor deze pizza gebruik van de kant-en-klare bodem van Magioni, die vind ik zelf altijd erg lekker.

Courgettepizza met geitenkaas en spek – voor 1 pizza

Courgettepizza met geitenkaas en spek

Recipe by DaniëlleCourse: AvondetenDifficulty: Makkelijk
Aantal pizza's:

1

servings
Voorbereiding:

5

minutes
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 courgette pizzabodem

  • 1 eetlepel cremé fraiche

  • een halve rode ui, in halve ringen

  • 50 gram zachte geitenkaas, naturel

  • 5 plakken ontbijtspek

  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Wij hebben op onze oven een stand, speciaal voor pizza’s. Als je deze stand ook hebt zou ik hem lekker daarop zetten, zo niet, kan hij op de gewone stand.
  • Smeer de crème fraîche op de pizzabodem en brokkel de zachte geitenkaas daar overheen. Verdeel de rode ui en de plakjes spek daar weer over. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Zet de pizza voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Nog geen knapperige bodem? Doe hem dan nog even 2 á 3 minuten extra er in.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste berichten van Foodaholic.nl? Meld je dan aan in de zijbalk voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg mij op Instagram en/ of vind-mijn-pagina-leuk op Facebook voor nog andere food en lifestyle gerelateerde posts.

Heb jij iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dat namelijk super tof om te zien!

Voor de samenwerking op Instagram kreeg ik deze pizzabodem van Magioni. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.