Chocoladecake | Foodaholic.nl

Chocoladecake

Cake bakken vind ik super leuk. Ik moet dan ook bekennen dat het mij 9 van 10 keer dan ook erg goed af gaat. Als basis gebruik ik vaak gewoon de ingrediënten van een ‘normale’ cake en die pas ik dan wat aan zodat er weer een variatie op ontstaat. Zo deed ik dat ook bij deze chocoladecake.

Chocolade is natuurlijk altijd erg lekker. Neem hem bij een kopje koffie, thee of limonade. Altijd goed. Wil je er een extra groot ‘feestje’ van maken serveer hem dan met aardbeien en slagroom. Heerlijke combinatie!

Nu we natuurlijk niet zoveel visite krijgen en ook niet buiten de deur werken denk je misschien wat moet ik met een hele cake. Het ideale aan cake vind ik dat je het gewoon in kan vriezen. Ik snijd het zelf dan al in plakjes en doe ze per 2 plakjes in aluminiumfolie in de vriezer, Uurtje voordat je het wil eten eruit halen en dan kan je er gewoon weer van genieten.

Chocoladecake – cakeblik van 30cm

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boter

  • 250 gram suiker

  • 5 eieren

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

  • 40 gram cacaopoeder

Zo maak je het:

  • Leg de boter een tijd voordat je de cake gaat maken uit de koelkast. Zo kan de boter wat zachter worden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik (30 cm) in en bestuif het daarna met wat bloem!
  • Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf mixen tot het een mooi glad en iets luchtig beslag is. Schep dan de fijngehakte chocolade er doorheen.
  • Giet het beslag in het cakeblik.Zet het cakeblik op het rooster iets onder het midden in de oven. Indien mogelijk plaats een bakplaat boven de cake. Hierdoor wordt de cake minder bruin.
  • Na 3 kwartier bakplaat uit de oven halen, de cake moet nu nog een half uurtje bakken. Controleer na dat half uur met een sateprikker of de cake gaar is. Als het stokje droog uit de cake komt is het goed.
  • Laat de hem eerst even in het blik afkoelen. Daarna uit vorm halen en op een rooster verder laten afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Chocoladecake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor chocoladecake op Pinterest:

Chocoladecake - Pinterest | Foodaholic.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*