Appel- kaneel cheesecake | Foodaholic.nl

Appel en kaneel cheesecake

Als ik door een kookwinkel loop zie ik 9 van de 10 keer wel een prachtig bakblik. Zo moeilijk om die dan te laten staan. Op de site van kookexpert.nl liep ik tegen deze mooie mintgroene taartvorm van Jamie Oliver aan. Daar wilde ik wel heerlijke taarten in gaan bakken.

Niet veel later werd deze taartvorm bezorgd. Dat kleurtje is echt zo mooi. Het ideale van deze vorm is dat de bodem los is en je de taart dus makkelijk uit de vorm kan wippen. Altijd fijn een vorm die goed werkt en er ook nog eens mooi uitziet. Daarnaast is de losse vorm ook nog eens erg handig om schoon te maken!

Ik besloot om er een appel kaneel cheesecake in te gaan bakken. De combinatie van appel en kaneel vind ik zo lekker en dan ook nog eens met cheesecake erbij. Ik weet zeker dat ik deze taart vaker ga maken.

Appel- kaneel cheesecake | Foodaholic.nl

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

 • 125 gram koekkruimels, ik gebruikte digestive biscuits
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • een halve eetlepel kaneel
 • 75 gram gesmolten boter

Voor de cheesecakelaag:

 • 100 gram kristalsuiker
 • 400 gram roomkaas
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanille extract

Voor de topping:

 • 3 middelgrote goudreinet appels
 • een handvol amandelschaafsel
 • 1 eetlepel kristalsuiker
 • een theelepel kaneel
 • 50 gram koekkruimels (digestive)

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met wat boter.
 2. Mix de ingrediënten voor de bodem in een grote kom. Schep dit mengsel in de vorm en druk hem aan tegen de bodem en de opstaande rand.
 3. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 4. Meng de roomkaas met de kristelsuiker. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Klop het er goed doorheen en meng als laatste het vanille extract er doorheen.
 5. Giet het roomkaasmengsel op de koekbodem en bak voor een half uur in de voorverwarmde oven.
 6. Schil de appels en maak er kleine stukjes van. Meng het met de amandelschaafsel, de kaneel, de koekkruimels en de suiker. Als de cheesecake na een half uurtje iets is opgesteven schep je het appelmengsel er op en bak je het nog eens een half uur.
 7. Laat de cheesecake eerst in de oven en daarna in de koelkast afkoelen.

Geniet ervan!

Appel- kaneel cheesecake | Foodaholic.nl

Dit artikel bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over het product. De taartvorm is hier te bestellen voor €24,95. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.