Torentje van aardbeien, cake & mascarpone | Foodaholic.nl

Torentje van aardbeien, cake & mascarpone

Een tijdje terug wilde mijn moeder eens een ander dessert uitproberen. Het werd een torentje van aardbeien, cake en mascarpone. Het is ondertussen toch wel één van mijn favoriete desserts geworden. Wat ook erg leuk is aan dit torentje, het is makkelijk en het neemt niet veel tijd in beslag. Ideaal dus!

Voor 6 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 1 bakje aardbeien
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 450 gram cake
  • 1 1/2 theelepel vanillesuiker

Zo maak je het:

  1. Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop dit stijf.
  2. Meng in een andere kom de mascarpone met de vanillesuiker. Meng vervolgens de slagroom door de mascarpone.
  3. Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en steek daar met een glas plakjes uit.
  4. Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
  5. Vul vervolgens de glaasjes in de volgende volgorde. Eerst een plak cake, daarop wat plakjes aardbei en dan een laagje mascarpone. Herhaal dit tot het glaasje vol is. Eindig met een laagje aardbeien.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.