Een tijdje terug wilde mijn moeder eens een ander dessert uitproberen. Het werd een torentje van aardbeien, cake en mascarpone. Het is ondertussen toch wel één van mijn favoriete desserts geworden. Wat ook erg leuk is aan dit torentje, het is makkelijk en het neemt niet veel tijd in beslag. Ideaal dus!
Voor 6 toetjes
Dit heb je nodig:
- 1 bakje aardbeien
- 3 eetlepels mascarpone
- 150 ml slagroom
- 6 eetlepels poedersuiker
- 450 gram cake
- 1 1/2 theelepel vanillesuiker
Zo maak je het:
- Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop dit stijf.
- Meng in een andere kom de mascarpone met de vanillesuiker. Meng vervolgens de slagroom door de mascarpone.
- Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en steek daar met een glas plakjes uit.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
- Vul vervolgens de glaasjes in de volgende volgorde. Eerst een plak cake, daarop wat plakjes aardbei en dan een laagje mascarpone. Herhaal dit tot het glaasje vol is. Eindig met een laagje aardbeien.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!
Lekker! Nou nog wachten op de lekkere aardbeien!
Ja inderdaad! Het seizoen van de aardbeien mag van ons snel beginnen.. !
Hmmm ziet er heerlijk uit! Ga dit snel maken als het seizoen ervoor begonnen is 🙂
Super recept. Dit maak je met opklop slagroom?
Hi Melanie, klopt! Lekker opklop slagroom gebruiken!
Ik heb ze deze week gemaakt en het is een echte aanrader, Alleen zijn de aardbeien nog niet van de koude grond en dat is jammer, want dan zijn ze nog smaakvoller
Goed om te horen dat het torentje in de smaak viel! Klopt, de lekkerste aardbeien zijn er nog niet..
Heerlijk toetje!! Maak het vandaag voor de 2e keer 🙂
Leuk om te horen! 😀
Heerlijk!! Hoelang van tevoren kun je dit recept klaar maken voordat je het gaat gebruiken?
Je kan dit prima ‘s morgens maken als je dit ‘s avonds gaat eten. Let er dan wel op dat de aardbeien goed uitgelekt zijn, anders wordt de cake een beetje kleffig.