Pizza op ciabattabrood | Foodaholic.nl

Pizza op ciabattabrood

Voor ons volgende recept hebben we gekozen voor ‘standaard’ pizzacombinaties alleen dan met een andere bodem. Het leek ons lekker om de pizza op een ciabattabrood te maken. Onderstaand vind je de diverse combinaties.

Pizza met parmaham en rucola

Dit heb je nodig:

  • ciabatta (afbakbrood)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4-5 plakken parmaham
  • een handje Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola

Zo maak je het:

  1. Snijd de ciabatta door in de lengte en besmeer de helften met een dun laagje tomatenpuree.
  2. Verdeel de plakken parmaham over de helften en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
  3. Bak de pizza af, zoals aangegeven staat op de verpakking.
  4. Wanneer de pizza klaar is, kan je de rucola erover strooien.

Pizza Salami

Dit heb je nodig:

  •  ciabatta (afbakbrood)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 plakken salami
  • 10 champignons
  • 2-3 handjes geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de ciabatta door in de lengte en besmeer de helften met een dun laagje tomatenpuree.
  2. Verdeel de plakken salami over de helften.
  3. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken. Verdeel de plakjes champignons over de helften.
  4. Bestrooi en geheel met de geraspte kaas.
  5. Bak de pizza af, zoals aangegeven staat op de verpakking.

.

Pizza Hawai

Dit heb je nodig:

  • ciabatta (afbakbrood)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4-6 plakken ham
  • 4 plakken ananas
  • 2-3 handjes geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de ciabatta door in de lengte en besmeer de helften met een dun laagje tomatenpuree.
  2. Verdeel de plakken ham en ananas over de helften.
  3. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  4. Bak de pizza af, zoals aangegeven staat op de verpakking.

Pizza Quattro Stagioni

Dit heb je nodig:

  • ciabatta (afbakbrood)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 5 champignons
  • 1/2 groene paprika
  • 3 plakken ham
  • 3 plakken salami
  • 2-3 handjes geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de ciabatta door in de lengte en besmeer de helften met een dun laagje tomatenpuree.
  2. Maak de champignons en paprika schoon en snijd deze in plakjes. Beleg telkens een kwart van de ciabatta met respectievelijk champignons, paprika, ham en salami. Zo krijg je 4 “vakjes”.
  3. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  4. Bak de pizza af, zoals aangegeven staat op de verpakking.

Geniet ervan! 

Pizza op ciabattabrood | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

3 Comments

  1. Ik heb nog wat ciabatta’s liggen, dus dan is dit wel een lekkere optie!

  2. lekker hoor

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*