Nacho schotel met chorizo | Foodaholic.nl

Nacho schotel met chorizo

Nacho’s… Als ik op een foodfestival ben haal ik eigenlijk altijd wel een bakje. Ik vind het gewoon echt heel lekker. De lekkerste die wij ooit aten was in Barcelona, maar helaas… daar komen wij nou ook niet zo vaak. Gelukkig kan je nacho’s op heel veel verschillende manieren ook zelf maken.

Wij besloten voor de verandering eens wat chorizo toe te voegen en dat was eigenlijk verrassend lekker. Het is niet echt een gerecht om iedere dag te eten, want echt gezond is het niet natuurlijk. Het is wel echt een makkelijk gerecht om te maken en ideaal voor in het weekend als je zin hebt in een bankhang-maaltijd.

Aantal: voor 3 grote eters

Dit heb je nodig:

  • 175 gram tortillachips (Ik gebruik altijd de blauwe zak van Doritos)
  • 300 gram rundergehakt
  • 300 gram tomatenblokjes, naturel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram mais
  • 100 gram chorizo
  • paprikapoeder, ongeveer een halve theelepel
  • Geraspte kaas (ik gebruikte geraspte cheddar)
  • Olijfolie om in te bakken en de ovenschaal in te vetten
  • Optioneel: Creme fraiche en guacamole

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil en snipper de ui en de knoflookteentjes.
  3. Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en fruit daar de ui en knoflook in. Doe de paprikapoeder erbij en bad dit even mee.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bijna gaar is en dan voeg je de tomatenblokjes toe.
  5. Roer het mengsel goed door en laat het een minuutje of 5 even lekker door pruttelen.
  6. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie en giet het gehaktmengsel erin. Doe daar de chips bovenop.
  7. Snijd de chorizo in kleine halve plakjes en verdeel dit samen met de geraspte kaas door en over de chips.
  8. Zet de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de oven zodat de kaas mooi gesmolten is.
  9. Lekker om te eten met wat guacamole en creme fraiche.

Geniet ervan!

 

Reacties zijn gesloten.