Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas | Foodaholic.nl

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Een tijdje terug lag het boek Keto in 5 bij mij in de brievenbus. Ondanks dat ik geen Keto eet besloot ik wel om er mee aan de slag te gaan. Niet veel later stonden deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas op tafel. Super lekker en dus deel ik graag het recept met jullie.

Keto in 5 bevat allemaal makkelijke en snelle recepten die passen in het keto-dieet. Over het dieet zelf ga ik niet teveel zeggen, want daar weet ik te weinig vanaf. Wel weet ik dat het koolhydraatarm is en op de eerste bladzijden van het boek wordt er ook kort iets over verteld.

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas | Foodaholic.nl

De recepten in het boek zijn verdeeld in verschillende hoofdstukken. Na een korte uitleg volgt Smoothies en ontbijtrecepten, stevige soepen en salades, groentegerechten en snacks, vis en gevogelte, varkensvlees en rundvlees, toetjes, shake en gebak en als laatste hoofdstuk sauzen en dressings.

Ik vind dat de recepten in het boek gemakkelijk te maken zijn. Het enige wat ik zelf jammer vind is dat er weinig foto’s in staan. Hierdoor voelt het boek voor mij iets minder aantrekkelijk en zou ik hem in de winkel bij het doorbladeren waarschijnlijk hebben teruggelegd. Super jammer, want de recepten in het boek zijn wel erg lekker. Zo ook deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas.

In het boek maken ze voor dit recept gebruik van een slowcooker. Ik heb zelf gebruik gemaakt van braadpan in de oven.

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig:

 • 120 gram boter

 • 2 tenen knoflook, fijngesneden

 • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

 • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

 • roze Himalayazout

 • versgemalen zwarte peper

 • 450 gram kippenvleugeltjes

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Doe de boter met de Italiaanse kruiden, knoflook en 4 eetlepels van de Parmezaanse kaas in een braadpan. Laat de boter op het vuur wat smelten en roer het door elkaar. Voeg de kippenvleugeltjes toe en bak ze rondom aan.
 • Doe de deksel dan schuin op de pan en zet de pan ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Roer wel af en toe even door.
 • Haal na die 2 uur de pan uit de oven en verdeel de kippenvleugetjes over de bakplaat. Verwarm de oven op de grillstand en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de kip.
 • Grill de kip in 5 minuten Mooi goudbruin en knapperig.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas | Foodaholic.nl

Het boek Keto in 5 heb ik gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.