Hartige taart met spekjes, champignons, kaas en ui | Foodaholic.nl

Hartige taart met spekjes, champignons, kaas en ui

Hartige taarten en quiches zijn gerechten waar je veel kanten mee op kan. Je kan er in doen wat je lekker vindt, dus met lekkere groentes of juist met lekker wat vlees. Deze variant vinden wij erg lekker, maar er zullen zeker nog meerdere hartige taart recepten komen, want het is makkelijk te maken en je kan het lekker als lunch, bij de soep of gewoon ‘s avonds met lekker wat salade eten.

Dit heb je nodig:

Voor het korstdeeg:

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 100 gram koude boter
  • 1 eetlepel koud water

Voor de vulling:

  • pakje met (zuurkool)spekjes
  • 1 ui
  • Zakje geraspte jong belegen kaas
  • Doosje champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • zout en peper om op smaak te brengen

Zo maak je het:

Het deeg:

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom.
  2. Snijd de boter in stukjes en voeg ook deze toe in de kom.
    Mix dit vervolgens met de deeghaken tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg vervolgens, tijdens het mixen het ei en het water, aan het deeg toe.
    Blijf mixen tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  4. Kneed het deeg met je handen tot een bal en wikkel het in vershoudfolie.
  5. Laat het daarna een half uurtje rusten in de koelkast.

De vulling:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de ui in kleine snippers.
  3. Verhit in een pan wat olie en bak de spekjes, voeg ook de ui en de champignons toe.
  4. Meng de crème fraîche met de eieren en ongeveer 2 eetlepels geraspte kaas door elkaar.
  5. Pak het deeg uit de koelkast en bekleed de quiche of springvorm met het deeg.
    Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.
  6. Schep de vulling van champignons, ui en spekjes op het deeg. Schenk het crème fraîche, ei en kaas mengsel erover heen en strooi er dan nog wat kaas overheen.
  7. Bak de hartige taart in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

 Geniet ervan! 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*