Borrelplank voor de kerst | Foodaholic.nl

Borrelplank voor de kerst

Tijdens de kerst vind ik het erg leuk om borrelhapjes op tafel te zetten. Dit is overigens niet alleen met de kerst, sowieso als ik visite krijg doe ik dit graag. Naast de krans van worstjes in croissantdeeg is het ook leuk om een borrelplank in de vorm van een kerstboom te maken. Een echte borrelplank voor de kerst dus. 

In de ingrediëntenlijst zet ik straks de ingrediënten die ik gebruikt heb voor deze borrelplank, maar je kan er natuurlijk mee variëren zoals jij hem lekker vindt. Ik heb hem vrij standaard gelaten, maar je kan er bijvoorbeeld ook olijfjes, gevulde pepertjes etc. op leggen. 

Om het in de vorm van een kerstboom te krijgen had ik er even 2 stukken papier schuin naast gelegd, maar misschien lukt het jou wel netjes zonder papiertjes. Dit is een wat kleinere borrelplank, maar je kan hem. natuurlijk zo groot en vol maken als je zelf wilt. 

Dit heb je nodig:

 • 1 kerstkoek in de vorm van een ster
 • druiven, stuk of 10 
 • fuet, 75 gram
 • oude kaas, 120 gram 
 • Pringles
 • tomaatjes, 175 gram 
 • geitenkaas, 100 gram 
 • rijstcrackers, 50 gram 
 • Pepsels, 1 handje

zo maak je het:

 • Was de druiven en tomaatjes. Laat ze een beetje uitlekken. 
 • Snijd de fuet, de oude kaas en de geitenkaas in kleine blokjes. 
 • Leg de ster bovenaan, begin dan met een driehoekje druiven. indien je papier gebruikt om de schuine lijnen aan te geven kan je zelf inschatten hoeveel ruimte je per product nodig hebt. Daaronder komt een rijtje fuet gevolgd door de blokjes oude kaas. Leg dan een rijtje Pringles neer met daaronder wat tomaten. De blokjes geitenkaas komen daaronder met als laatste de rijstcrackers. 
 • Maak van de Pepsels een stam voor de kerstboom. 

Geniet ervan! 

Borrelplank voor de kerst | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.