Borrelplank voor de kerst | Foodaholic.nl

Borrelplank voor de kerst

Tijdens de kerst vind ik het erg leuk om borrelhapjes op tafel te zetten. Dit is overigens niet alleen met de kerst, sowieso als ik visite krijg doe ik dit graag. Naast de krans van worstjes in croissantdeeg is het ook leuk om een borrelplank in de vorm van een kerstboom te maken. Een echte borrelplank voor de kerst dus. 

In de ingrediëntenlijst zet ik straks de ingrediënten die ik gebruikt heb voor deze borrelplank, maar je kan er natuurlijk mee variëren zoals jij hem lekker vindt. Ik heb hem vrij standaard gelaten, maar je kan er bijvoorbeeld ook olijfjes, gevulde pepertjes etc. op leggen. 

Om het in de vorm van een kerstboom te krijgen had ik er even 2 stukken papier schuin naast gelegd, maar misschien lukt het jou wel netjes zonder papiertjes. Dit is een wat kleinere borrelplank, maar je kan hem. natuurlijk zo groot en vol maken als je zelf wilt. 

Borrelplank voor de kerst

Dit heb je nodig:

 • 1 kerstkoek in de vorm van een ster
 • druiven, stuk of 10 
 • fuet, 75 gram
 • oude kaas, 120 gram 
 • Pringles
 • tomaatjes, 175 gram 
 • geitenkaas, 100 gram 
 • rijstcrackers, 50 gram 
 • Pepsels, 1 handje

zo maak je het:

 • Was de druiven en tomaatjes. Laat ze een beetje uitlekken. 
 • Snijd de fuet, de oude kaas en de geitenkaas in kleine blokjes. 
 • Leg de ster bovenaan, begin dan met een driehoekje druiven. indien je papier gebruikt om de schuine lijnen aan te geven kan je zelf inschatten hoeveel ruimte je per product nodig hebt. Daaronder komt een rijtje fuet gevolgd door de blokjes oude kaas. Leg dan een rijtje Pringles neer met daaronder wat tomaten. De blokjes geitenkaas komen daaronder met als laatste de rijstcrackers. 
 • Maak van de Pepsels een stam voor de kerstboom. 

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Borrelplank voor de kerst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.