Wentelteefjes van kerststol | Foodaholic.nl

Wentelteefjes van kerststol

Als ik oud brood in huis heb maak ik er regelmatig wentelteefjes mee. Heerlijk als ontbijt, lunch of nagerecht vind ik ze. Zo rond de kerst zal het vast een keer gebeuren dat er ook een stukje kerststol overblijf en jawel… dan maak ik natuurlijk gewoon wentelteefjes van kerststol. 

Je moet er wel wat dikkere plakken van snijden, want het brood wordt wat slapper en een dikke plak bakt dan net wat makkelijker. Het is al redelijk zoet dus ik strooi er zelf geen suiker meer over en doe er ook geen jam op. Dit kan natuurlijk wel, maar ik vind het gewoon zo al erg lekker. 

Deze wentelteefjes zijn natuurlijk ook hartstikke leuk om tijdens kerst als ontbijt te serveren, bij een brunch of als nagerecht met een bolletje ijs. Het is ook erg lekker om in plaats van wentelteefjes van kerststol, wentelteefjes van suikerbrood te maken. Ook daar staat het recept van op Foodaholic.nl.

Wentelteefjes van kerststol

Dit heb je nodig:

  • 1 ei, losgeklopt

  • 4 plakken dik gesneden kerststol

  • 100 milliliter melk

  • 1 theelepel kaneel

  • olie of boter om in te bakken

zo maak je het:

  • Meng het ei met de melk en de kaneel. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en leg een plak kerststol in het melkmengsel. Ongeveer 5 seconden per kant, anders worden ze te slap.
  • Bak de wentelteefjes in de koekenpan. Draai ze regelmatig om, want ze kunnen snel aanbranden.
  • Als de wentelteefjes mooi gebakken zijn haal je ze uit de pan en serveer je ze zo snel mogelijk. Warm zijn ze het allerlekkerst!

Geniet ervan!

Wentelteefjes van kerststol | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*