Pizza croissant | Foodaholic.nl

Pizza croissants

Een croissant en pizza in één…. dat kan alleen maar lekker zijn toch? Nou, dat is ook zo! Daarnaast zijn deze pizza croissants ook nog eens zo gemaakt. Leuk om te serveren als snack, bij de lunch of bij bijvoorbeeld een kommetje tomatensoep.

dit heb je nodig:

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants

  • 2 theelepels oregano

  • 1 ei, losgeklopt

  • 75 gram salami, in plakjes

  • 2 volle eetlepels tomatenpuree

  • 75 gram geraspte mozzarella

pizza croissant | Foodaholic.nl

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de plakjes los op de naden. Leg een plakje met de punt naar je toe.
  • Maak dan aan de bovenkant van het plakje, in het midden, een kleine inkeping van 2 tot 3 centimeter. Dat zorgt ervoor dat je de croissants straks mooi op kunt rollen.
  • Bestrijk elk deegplakje met ongeveer twee theelepels tomatenpuree gemengd met de oregano en wat plakjes salami. Bestrooi met een klein beetje geraspte mozzarella en rol de croissants op.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi er nog een klein beetje geraspte mozzarella over.
  • Zet de croissants ongeveer 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven.
Pizza croissant | Foodaholic.nl

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 
image_printPrint

One Comment

  1. Dat ziet er heel erg lekker uit! Perfect voor een brunch. 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*