Zoetzure komkommer | Foodaholic.nl

Zoetzure komkommer

Zoet zure komkommer ken ik eigenlijk al van kinds af aan. Bij opa & oma stond het vaak op tafel. Het is een lekker bijgerecht. Wij eten het eigenlijk altijd bij rijstgerechten zoals bijvoorbeeld de Chinese kip of de Gado Gado.

Het is een heel eenvoudig recept en het is het allerlekkerste als je het minimaal een paar uur van tevoren maakt. Het kan zelfs prima een dag van tevoren gemaakt worden!

Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer, gewassen
  • 1 eetlepel suiker
  • een snufje zout
  • 1 theelepel chilivlokken (of eventueel een halve rode peper fijngesneden)
  • 60 ml (biologische) azijn

Zo maak je het:

  1. Snijd de komkommer in halve plakjes en doe het in een diepe kom.
  2. Doe de azijn, de suiker, het zout en de chilivlokken in een pannetje en verwarm het totdat de suiker helemaal is opgenomen.
  3. Giet het mengsel dan over de komkommer en zit het in de koelkast. Zo koelt het lekker af en kunnen de smaken erin trekken.

Geniet ervan!

Zoetzure komkommer | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Reacties zijn gesloten.