Zeeuwse bolussen | Foodaholic.nl

Zeeuwse bolussen

Toen ik op Facebook las dat iemand Zeeuwse bolussen had gemaakt, dacht ik: dat wil ik ook eens maken. Via google kwam ik het recept tegen op de site van 24Kitchen. Boodschappen in huis gehaald en op een regenachtige zondag met het recept aan de slag gegaan. Stephan, mijn man, heeft het nog steeds over ‘hoe lekker’ ze waren. Onderstaand het recept.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram bloem
  • 15 gram kristalsuiker
  • 0,5 ei
  • 10 gram zout
  • 50 gram verse gist (of 20 gram droge gist)
  • 215 ml water
  • 50 ml melk
  • 25 gram roomboter
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels kaneel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. 
  2. Doe de bloem, kristalsuiker, het ei, zout, gist, water en melk in een beslagkom en kneed dit 2 minuten. Voeg vervolgens de boter toe en kneed het deeg nog voor 4 minuten.
  3. Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram. Laat het deeg circa 20 minuten rusten.
  4. Meng in een ovenschaal de suiker en de kaneelpoeder.
  5. Maak van de bolletjes deeg, slierten van circa 30 cm. Bestrijk de slierten met water en rol deze door het suikermengsel. Rol de sliert als een bolus.
    Leg de bolussen op de bakplaat en laat deze vervolgens nog circa 5 minuten rusten.
  6. Bak de bolussen in 7 minuten af.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Pingback: Zeeuwse bolussen - Equileven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*