Yogi & Yousef dadels | Foodaholic.nl

Yogi & Yousef dadels

Dadels… Zoals vele weten ben ik daar enorm dol op! Ik kan er zo van genieten. Ik moet wel bekennen dat ik ze het lekkerst vind om zo op te snoepen zonder poespas, maar als ze in een taart, cake of smoothie zitten is dat ook een feestje om te eten of drinken.

Mam had in haar kerstpakket dadels zitten van het merk Yogi & Yousef en wauw… Dit zijn echt de lekkerste dadels die ik ooit gegeten heb! Heerlijk zacht en zo lekker zoet! Ik zeg het vaker, maar ik vind het echt net snoepjes, maar dan super gezond… ! Ik moet echt oppassen dat ik er niet van blijf eten…

Yogi & Yousef dadels | Foodaholic.nl

Toen wij in onze mailbox een mailtje van dit merk voorbij zagen komen konden wij deze niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Yogi (Jochem uit Nederland) & Yousef (uit Saoedi Arabië) zijn 2 vrienden. Door open te staan voor elkaars culturen hebben zij een onderneming kunnen opzetten. Zij verkopen nu 100% sukkary dadels, wat een nieuw soort is in Europa. De dadels groeien in de woestijn, in Saoedi- Arabië, aan een palmboom en ze zijn 100% natuurlijk.

Ik zelf vind ze echt onwijs lekker. De snackverpakkingen zijn ook nog eens ideaal om mee te nemen! Yogi & Yousef dadels kan je kopen bij o.a. Marqt en natuurlijk ook online! Ze zijn te verkrijgen in snackboxen (3 per doosje) of een big box (3kg).

Wij willen graag ook een dadel recept met jullie delen. Wij hebben op de site natuurlijk al de gevulde dadel staan, maar in onze tosti rubriek is de dadel nog niet voorbij gekomen, terwijl hij op een tosti ook super lekker is. Deze tosti zag ik vorig jaar voorbij komen op het Rollende keuken festival en sindsdien ben ik fan!

Yogi & Yousef dadels | Foodaholic.nl

Het recept voor een tosti met geitenkaas, spek en dadels.

Dit heb je nodig:

 • 2 sneetjes brood
 • 2 plakken zachte geitenkaas
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 2 dadels

Zo maak je het:

 1. Leg op iedere boterham 2 plakjes ontbijtspel en een plak geitenkaas, smeer de geitenkaas uit over de boterham.
 2. Snijd de dadels in stukjes en leg die stukjes, bij 1 boterham, op de geitenkaas.
 3. Leg de andere boterham er nu bovenop en maak de tosti in het tosti-ijzer, de grillpan of onder de grill lekker krokant!

Geniet ervan!

 

5 Comments

 1. Karin van de Merwe

  Dit klinkt wel lekker, grappig bedacht. 🙂

 2. Anita H.

  Doorgaans eet ik dadels gewoon puur. Ook omdat ik nog niet echt recepten heb uitgeprobeerd. Oké, gevuld met zachte geitenkaas verorber ik ze ook weleens. Leuke en heerlijke snack voor een feestje (variant op de roomkaas).

 3. Ans van Beersum

  Op de vraag : Hoe eet ik dadels het liefst? Is mijn antwoord: ‘ Gewoon lekker zittend op de bank, benen omhoog, na een werkdag met een lekker glaasje Portugese Portowijn.”

 4. Ik kan geen keuze maken hoe ik dadels het liefst eet. Daarom deel ik mijn twee dadel-smul-geheimen maar 😉
  1. Gevuld met een dun laagje pindakaas. Heerlijk!
  2. Blissballs met dadels, amandelen en pistachenoten. Favoriete snack voor bij de koffie, mmm.

 5. Hoe ik dadels het liefst eet: uhm puur of in bananenbrood. Die optie met pindakaas moet ik snel gaan proberen dus daar zouden deze dadels goed bij van pas komen :). Ik heb geen facebook, dus misschien mag ik niet eens meedoen. Dat zou dan jammer, maar reëel zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*