Wolkencake | Foodaholic.nl

Wolkencake

De wolkencake van Dr. Oetker is één van mijn favorieten. Maar helaas, hij komt uit een pakje en die willen we niet meer gebruiken.

Op zoek dus naar een alternatief. In mijn zoektocht, kwam ik dit recept tegen.
Hij is minder luchtig, maar wel erg lekker!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram extra pure cholade
  • 100 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 el poedersuiker
  • 3 eieren
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • boter
  • meel

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze, samen met de boter, au bain marie.
  3. Klop de eieren, suiker en een snufje zout met mixer luchtig in circa 1,5 minuut.
    Voeg vervolgens het chocolademengsel erbij en mix dit nog kort door elkaar.
    Voeg het zelfrijzend bakmeel (door een zeef) erbij en spatel dit door het mengsel.
  4. Vet een springvorm in en verdeel wat meel over de rand. Giet het mengsel in de springvorm en bak de cake in 30 minuten af.
  5. Als de cake is afgekoeld, kan je hem bestrooien met de poedersuiker.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*