Wentelteefjes van suikerbrood

Dit recept heeft al eens eerder op Foodaholic.nl gestaan, maar dat stond hij dus niet meer en daarom het recept voor wentelteefjes van suikerbrood weer als nieuwe blogpost.

Deze wentelteefjes van suikerbrood doen het altijd goed of je ze nu maakt voor een zondagsontbijt, voor de Paasbrunch, als dessert bij het kerstdiner lekker is het sowieso.

Zelf at ik ze voor het eerst op een terrasje in Friesland en sindsdien ben ik er gek op. Lekker met wat poedersuiker, maar ook heerlijk met wat ijs en karamelsaus of met slagroom en aardbeien.

Ook de wentelteefjes van rozijnenbrood met lemoncurd en mascarpone zijn altijd een goed idee!

dit heb je nodig:

  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 4 plakken dik gesneden suikerbrood
  • 100 milliliter melk
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter om in te bakken

zo maak je het:

  • Meng het ei met de melk, het vanille aroma en de kaneel. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en leg een plak suikerbrood in het melkmengsel. Ongeveer 5 seconden per kant, anders worden ze te slap.
  • Bak de wentelteefjes in de koekenpan. Draai ze regelmatig om, want ze kunnen snel aanbranden.
  • Serveer met wat poedersuiker of met bijv. slagroom en aardbeien of met karamelsaus en ijs.

Geniet ervan!

Wentelteefjes van suikerbrood | Foodaholic.nl