Welke apps gebruik ik dagelijks voor Foodaholic.nl?

Welke apps gebruik ik dagelijks voor Foodaholic.nl?

Naast het bijhouden van mijn blog komen er bij Foodaholic.nl natuurlijk ook nog een aantal andere dingen kijken. Zo zit ik dagelijks veel op mijn telefoon om dingen te regelen en bij te werken. Zelf gebruik ik een iPhone en hoewel ik het wel eens geprobeerd heb zou ik ook geen andere telefoon willen gebruiken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar deze iPhone 11 zou ik hem alleen voor de camera al aanraden. Maar welk apps gebruik ik dagelijks voor Foodaholic.nl?

De camera

De camera op de iPhone 11 heeft verschillende functies waar ik fan van ben. Sowieso de portret functie. Deze gebruik ik standaard als ik een foto van iemand maak, maar… ook als ik eten fotografeer kan deze functie goed zijn voor een mooie scherpte, diepte in het beeld. Helemaal nu ik sinds een tijdje deze achtergronden gebruik zie je echt niet dat een foto met deze camera is gemaakt. Ik maak dagelijks foto’s van mijn eten, vandaar het dagelijks gebruik van deze app. De foto van deze kippenvleugeltjes zijn bijvoorbeeld gemaakt met de camera van de iPhone. 

Adobe Lightroom

Ondanks dat de foto’s die ik met mijn telefoon, maar ook met mijn systeemcamera maak van goede kwaliteit zijn doe ik wel aan nabewerking van de foto’s. Het kan de kleuren soms net wat beter uit laten komen en soms heeft een foto net even wat meer licht nodig om goed tot zijn recht te komen. Meestal doe ik dat gewoon op de computer, maar als ik een foto puur voor social media heb gemaakt dan doe ik dat op mijn telefoon. Ik gebruik hiervoor de Lightroom app. Hierin heb ik verschillende presets staan zodat mijn feed op Instagram qua kleuren een mooi geheel vormt. 

Mail

Dagelijks ontvang ik voor Foodaholic.nl erg veel mailtjes. Gelukkig heb ik daar mijn meldingen voor uitstaan, want anders zou ik er helemaal kriegel van worden denk ik. Om toch goed bij te houden wat binnenkomt check ik dagelijks mijn mail app. Omdat ik naast mijn Foodaholic mail ook nog mijn privé en schoolmail op mijn telefoon heb staan heb ik voor alle drie een aparte app. Zo blijft het lekker geordend. 

Social media apps

Hier gaat dagelijks wel de meeste tijd inzitten. Gelukkig heeft de iPhone de schermtijd functie waardoor ik mijn applimieten heb ingesteld per dag. Ik zou anders de hele dag door Instagram kunnen scrollen. Dit is dan ook de social media app waar ik dagelijks de meeste tijd op doorbreng. Op dagen dat ik in het onderwijs werk heb ik mijn limiet op 45 minuten social media staan en op de andere dagen op 1,5 uur. Facebook zit ik echt minimaal op, maar Pinterest vind ik ook echt heerlijk om dagelijks even doorheen te scrollen. Hier doe ik altijd veel inspiratie voor recepten op. 

Apps die ik veel, maar niet dagelijks gebruik

Ik vind het heerlijk om tijdens het typen van een blogpost muziek of een podcast te luisteren. Voor podcasts gebruik ik de podcast app van Apple. Voor muziek gebruik ik spotify. Eén keer in de week check ik mijn statistieken voor Foodaholic.nl hiervoor gebruik ik de Google Analytics app. Als ik dan weet wat mijn statistieken hebben gedaan ben ik ook gelijk benieuwd wat mijn inkomsten hebben gedaan, dus dan check ik ook gelijk even mijn Google Adsense app. 

Dit zijn de apps die ik voor Foodaholic.nl veel gebruik. 

Ik ben benieuwd welke telefoon gebruik jij en welke apps gebruik jij dagelijks? 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*