Waar let ik op bij het kopen van een nieuwe blender?

Een blender mag eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Het is een erg veelzijdig product. Zelf heb ik alleen een blender die bij mijn keukenmachine hoort. Erg fijne blender, maar niet echt ideaal als ik de blender “snel” wil gaan gebruiken. Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe blender, waar let ik op bij het kopen van een nieuwe blender? 

Het vermogen

Ben je nou van plan om alleen smoothies, soep en beslag van zachte ingrediënten te gaan maken hoeft het vermogen niet zo hoog te zijn. Zelf vind ik het fijn als er ook noten/chocolade etc. in de smoothies kunnen dus dan is het verstandig om een wat hoger vermogen te pakken. Anders draai je gelijk de motor van de blender kapot. Het is aan te raden om dan minimaal 1000 Watt te pakken. 

Crusher, ja of nee? 

Niets lekkerder dan in de zomer lekker koude drankjes maken zoals milkshakes en slush. Een ijscrusher is dan wel echt belangrijk en handig. Het is niet een functie die persé moet, maar als je net als mij van deze drankjes houdt, wel extra handig. 

Waar let ik op bij het kopen van een nieuwe blender? | Foodaholic.nl

Handig in gebruik

Sommige functies van een blender maken dat deze extra handig is in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een dubbelzijdige wand, zodat je hem met koude en warme inhoud gewoon aan kan raken. 
  • een vulopening. Ideaal dat je een kleine opening kan maken als je tussendoor andere ingrediënten toe wil voegen en niet de hele deksel eraf moet halen. 
  • Vergrendeling wanneer je blender niet goed op de motor staat. Hij kan dan niet aan en je weet dan dat je hem nog goed moet zetten.
  • Makkelijk schoon te maken. Als alles aan elkaar vast zit kan je hem minder makkelijk schoon maken. Met wat losse onderdelen kan je hem uit elkaar halen en heb je hem toch sneller schoon. 

Programma’s 

Sommige blenders bevatten verschillende programma’s. Deze programma’s zijn dan speciaal voor smoothies, soep of ijs. Ik vind het zelf vooral belangrijk dat de blender niet alleen een aan en uit knop heeft zodat je ook op verschillende snelheden kan blenden.

Welke recepten maak ik graag met de blender:

Heb jij een blender thuis? Zo ja, waar gebruik jij hem graag voor? 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*