Van de boekenplank: Vet - Bas Robben | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Vet – Bas Robben

Veel mensen zijn nog steeds bang voor vet (dik worden etc.), maar eigenlijk is vet lekker en heeft het ook nog eens een functie. Bas Robben besloot om na het boek Zuur, nu dus ook een boek te schrijven over Vet. Lees je mee wat ik van dit boek vind? 

Vet maakt gelukkig en geeft een gerecht niet alleen smaak, maar  het heeft ook nog eens een functie. Zo kan je met dit boek gaan conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken. Vet – Bas Robben neemt je hierin mee!

Naast de recepten die in vet te vinden zijn vertelt dit boek je ook meer over de werking van vet. Wat is bijvoorbeeld de functie van boter in bladerdeeg? Waarom zorgt vet ervoor dat je Utrechtse sprits bros wordt? In dit boek lees je het allemaal. 

Het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten worden uitgelegd door Bas en doordat in dit boek veel praktische achtergrondinformatie te vinden is kan je het ook nog eens direct tijdens je dagelijks koken toepassen. 

Na het theoretische gedeelte van het boek beginnen de hoofdstukken met recepten. De foto’s bij de recepten zien er heerlijk uit en ik vind dat ze duidelijk worden uitgelegd.

Van de boekenplank: Vet - Bas Robben | Foodaholic.nl

Dit zijn de hoofdstukken met recepten: 

  • Conserveren
  • Frituren
  • Konfijten
  • Infusies & emulsies
  • Bakken & ijs
  • Drankjes

Daarna worden er nog leuke winkels aangegeven, worden er menusuggesties gedaan en vind je een receptenindex. 

Voordat ik dit boek doorgelezen had wist ik niet helemaal zeker of het wel bij mij zou passen, ik dacht eigenlijk dat het misschien een ingewikkeld boek zou zijn, maar niets is minder waar. Dit boek heeft inmiddels een mooi plekje op mijn ‘veel uit te koken’ boekenplank gekregen. 

Zo wil ik zeker ‘Opgeklopte boter met zeewier’, ‘Friet voor luie mensen zoals ik’, ‘Dronken kip met walnoten en bosui- olie’, ‘olijfoliekoekjes met citroen’ en ‘Baileys met kaneel’ gaan maken. Klinkt goed hé? 

Van de boekenplank: Vet - Bas Robben | Foodaholic.nl

Ik vind het boek er tof uitzien. Het heeft een stoer uiterlijk en dat past wel bij de recepten en de inhoud van het boek. Alles valt goed samen.

Het boek is te koop voor €24,95 bij verschillende (online) boekenwinkels. 

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Good Cook. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

image_printPrint

2 Comments

  1. Ohhh, ik ben verliefd op dit boek! Dus ik ga hem zeker een keertje kopen. 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*