Van de boekenplank: Over drank | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Over drank

Het is weer tijd om wat meer te vertellen over een boek van mijn boekenplank. Deze keer vertel ik jullie graag meer over Over drank.

Na ‘Over worst’, ‘Over rook’ en ‘Over rot’ verscheen nu het boek ‘Over drank’ van Meneer Wateetons.
Al deze boeken zijn eigenlijk handboeken over een bepaald onderwerp en zoals de titel al aangeeft, Over drank gaat over drank. Op de kaft staat “Van wijnrank tot sterke drank en van mout roken tot whiskey stoken“. Deze zin geeft mooi weer wat je van het boek kan verwachten.

Van de boekenplank: Over drank | Foodaholic.nl

Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken.

Indrinken.
In dit hoofdstuk wordt er onder andere verteld wat voor gevolgen alcohol gebruik heeft en wat de wet en regelgeving is rondom het maken van drank.
Wijn.
Dit hoofdstuk is vooral een basisstuk over het maken van drank uit vruchten. Het lijkt mij wel wat om zelf mijn rosé te kunnen maken. Hoewel de zoete perzikwijn mij ook super lekker lijkt! Dan allebei maar?!
Bier.
Bier schijnt in tegenstelling tot kwaliteitswijn wat makkelijker te maken te zijn. Bier is het oudste alcoholische drankje dat we kennen. Net als in het hoofdstuk wijn worden de ingrediënten goed besproken en staat er een duidelijke uitleg bij. Hoe leuk is het om eigen gemaakte ‘bleke Betty’ biertjes aan iemand cadeau te doen?
Sterkedrank.
In de vorige hoofdstukken kwam je na het vergisten van fruit of graan niet hoger dan een alcohol percentage van 15%. In dit hoofdstuk. In dit hoofdstuk komt dat percentage wel wat hoger uit. Het distilleren wordt goed uitgelegd. Zo kan je zelf bijvoorbeeld aan de slag met je eigen jenever, gin of rum. Ook komen de heerlijke likeurtjes en wodka’s in dit hoofdstuk naar voren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere mandarijnenwodka? Of een lekkere zoete koffielikeur?
Nadorst.
De afsluiting van het boek met wat informatie over de auteur, een dankwoord, een literatuurlijst en een receptenindex.

Van de boekenplank: Over drank | Foodaholic.nl

Ik heb met veel plezier in dit boek gelezen. Meneer Wateetons heeft namelijk een erg goed gevoel voor humor vind ik. Zo werd de disclaimer in Braille meegeleverd voor het geval het helemaal mis zou gaan.

In het boek worden niet heel veel foto’s gebruikt en staat er vooral veel tekst, maar dat hindert niet. Het is gewoon een heel mooi boek wat ik zeker aan iemand die van drank houdt cadeau zou kunnen geven.

Het boek is te koop voor €29,99 bij verschillende (online) boekwinkels.

Heb jij weleens zelf drank gemaakt?

Dit boek kreeg ik opgestuurd van Carrera culinair. Dat verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Mijn dropshot uit het boek staat te rijpen. Nog 2 weken geduld …

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*