Van de boekenplank - Kleine taartjes van Meike Schaling | Foodaholic.nl

Van de boekenplank – Kleine taartjes van Meike Schaling

Iets weer ik zelf altijd erg enthousiast van word is een prachtige bakkerszaak of een hele fijne patisserie. Toen ik langs Petit gâteau in Amsterdam liep moest ik wel even naar binnen. Een toonbank vol met allemaal kleine taartjes. In dit boek staan de lekkerste taartjes van deze echte Franse patisserie. Lees je mee wat ik van dit boek boek vind?

Zoals veel boeken begint ook dit boek met een voorwoord deze wordt in dit boek opgevolgd door het hoofdstuk Petit gâteau. Dit hoofdstuk heb ik met plezier gelezen. Hoe mooi is het als iemand met zoveel passie en liefde uiteindelijk op zoiets moois uitkomt. Meike neemt je mee op de weg die zij gevolgd heeft.

Van de boekenplank - Kleine taartjes van Meike Schaling | Foodaholic.nl

Na dit hoofdstuk is het tijd om ‘Aan de slag’ te gaan. Eerst worden er wat handige tips gegeven voor het goed bakken van de taartjes en daarna beginnen de recepten. De taartjes beginnen allemaal met ‘Deeg’. Ik heb dit deeg geprobeerd te maken en wat was dat goed te doen. Het wordt duidelijk uitgelegd en ook het fonceren (aanbrengen van het deeg in een bakring) wordt stap-voor-stap uitgelegd. Leuk ook dat je met dit deeg ook zandkoekjes kan maken. Ideaal voor de restjes.

Van de boekenplank - Kleine taartjes van Meike Schaling | Foodaholic.nl

In het hoofdstuk ‘Voorbeelden’ legt Meike uit hoe je een taartje kan vullen en bakken. Het zijn voorbeelden, want met deze taartjes kan je eindeloos variëren . Dat komt ook in de volgende hoofdstukken naar voren, want in; Amandelcrème en clafoutiscrème, crumble, crème pâtissière, jam en gelei voor de afwerking, fruit, citrus, chocolade, nog meer en feest komen alle soorten vullingen voorbij.

Ik zit boordevol ideeën en heb zin om mijn eigen combinaties hiermee te gaan maken. Om het deegrecept en het vanille crumble recept te proberen had ik al lekkere appelkruimel taartjes gebakken. Zo lekker en met de recepten in dit boek weet ik eigenlijk wel zeker dat iedere thuisbakker het ook zou moeten kunnen of je het nou wel of niet heel goed kan.

Van de boekenplank - Kleine taartjes van Meike Schaling | Foodaholic.nl

Het boek Kleine taartjes is te koop bij verschillende (online) boekwinkels voor €17,50.

Ik heb dit boek gekregen van Kosmos Uitgevers. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit boek. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

 

One Comment

  1. Leuk boek he! Vind die tekeningen erbij zo leuk. Ben alleen nog op zoek naar een taartring, zodat ik kan beginnen met bakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*