Van de boekenplank: 33 van Nick Bril | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: 33 van Nick Bril

Hoewel ik bij het vorige kookboek artikel aangaf voortaan aan de hand van een recept een boekrecensie te schrijven vond ik dat voor dit boek nog niet helemaal passend. In deze blog vertel ik je namelijk graag meer over 33 van Nick Bril.

Nick Bril is chef van The Jane in Antwerpen, maar daarnaast ook DJ in de underground deephousescene, bezieler van Tastes of the world, rock-‘n-roll partner en vader van twee.

In dit boek wordt een jaar uit het leven van deze chefkok geschetst. Dit wordt gedaan door Pascale Baelden. Zijn zoektocht naar nieuwe smaken, beats en ervaringen verweeft Bril moeiteloos met fine dining, streetfood en comfort dishes zie je hierin terug.

Van de boekenplank: 33 van Nick Bril | Foodaholic.nl

Het boek alleen is al prachtig om te zien. Op de kaft een foto van Nick in het zwart wit. Het is een boek om te lezen, maar er staan ook zeker wel recepten in. Ik moet bekennen dat ik gefascineerd was met het kijken en lezen van dit boek. De recepten weet ik niet of ik zo snel zo gaan maken, maar dat geeft niet.

De indeling

Het boek begint met een voorwoord en daarna komen de verhalen. Tussen de verhalen door komen de recepten. Deze zijn verdeeld in Street Food, Love Food en High End Food. Enkele voorbeelden zijn dan ook; The harisa dog, Tempura, Vitello tonato, Pasta short ribs, tarbot met wintertruffel, aardappel en saffraan.

Prachtige gerechten, maar best luxe…. wie weet maak ik er met een bijzonder diner wel iets van. Nogmaals ik vind het een prachtig boek met toffe foto’s en teksten. Het boek heeft een prachtig plekje in onze woonkamer en eigenlijk vind ik dat hij bij iedere foodie wel in huis moet staan.

Van de boekenplank: 33 van Nick Bril | Foodaholic.nl

Hij is te koop voor €39,99 bij verschillende (online) boekhandels.

Ik heb dit boek gekregen van Uitgeverij Lannoo. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*