Valentijn red velvet soesjes | Foodaholic.nl

Valentijn red velvet soesjes

Oeh… morgen is het weer Valentijnsdag. Doe jij er nog iets aan? Manlief en ik vinden het toch net een tikkeltje te commercieel en aangezien hij toch tot ‘s avonds moet werken hebben wij besloten er niks aan te doen. Hoewel… iets lekkers gaat er natuurlijk altijd wel in. Van Hands off my chocolate kreeg ik heerlijke red velvet chocolade repen en daar maakte ik deze Valentijn red velvet soesjes mee. Niet al te moeilijk, maar wel erg lekker!

dit heb je nodig:

  • 50 ml melk (soezendeeg)
  • 50 ml water (soezendeeg)
  • snufje zout (soezendeeg)
  • 50 gr boter (soezendeeg)
  • 50 gr bloem (soezendeeg)
  • 1 1/2 eieren (soezendeeg)
  • 500 milliliter slagroom (vulling + toefjes)
  • 4 eetlepels suiker (vulling + toefjes)
  • evt. een zakje vanillesuiker (vulling + toefjes)
  • 2 repen Hands off my chocolate red velvet

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Voor het soezendeeg doe je de melk, het water, de boter en het zout in een pan. Breng het geheel langzaam aan de kook. Zorg ervoor dat de boter gesmolten is voordat het mengsel kookt.
  • Haal dan de pan van het vuur en voeg in een keer de bloem toe. Roer het mengsel goed door totdat alle bloem is opgenomen. Zet de pan terug op middelhoog vuur.
  • Blijf goed roeren, ongeveer 2 tot 3 minuten. Het mengsel zal een , een bal vormen en wat aanbakken op de bodem.
  • Doe het deeg in een andere kom en roer het een beetje los. Laat afkoelen totdat de ergste hitte ervan af is.
  • Klop 2 eieren los in een schaaltje. Voeg vervolgens ongeveer 3/4 van het mengsel toe aan het deeg. Roer het deeg goed door totdat het ei helemaal is opgenomen. (Bij ons ging dit het makkelijkste met een garde, maar sla niet te hard.
  • Maak op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het deeg. Dit kan met een spuitzak of met 2 eetlepels.
  • Bak de soezen in 25 á 30 minuten mooi goudbruin. Laat ze vervolgens goed afkoelen.
  • Voor de vulling klop de slagroom met het suiker stijf. Maak met het puntje van een spuitzak een gaatje aan de onderkant van de soes en spuit de slagroom erin. Je voelt de soes vaak bol worden.
  • Smelt 1 chocoladereep au-bain-marie. Dip de soezen in de gesmolten chocolade en laat ze op een plaat met bakpapier uitlekken. Zet ze even in de koelkast om uit te harden.
  • Spuit met de rest van de slagroom toefjes op de soesjes. Breek van de andere reep chocolade de stukjes los en zet deze op de soesjes.

Geniet ervan!

Valentijn red velvet soesjes | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 
image_printPrint

One Comment

  1. Die zien er heerlijk uit! Leuk idee 😍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*